צביקה, אנחנו אכן לא חייבים להסכים. הכל ברוח טובה.
בכל אופן, זה שהילד מבקש משהו זה בגלל שזו הנורמה. ברור שהוא מבקש - הרי הטלוויזה פתוחה אצלו בבית והוא בטח חשוף לאח הגדול ולתוכניות ריאליטי שיש בהן מן התחרות.
שלא תבין אותי לא נכון - אין לי שום דבר עם תחרות. אבל כשהכל מכוון לשם ונעשה בצורת אינסטנט יש בזה לטעמי מן הפגם, גם אם זה לא נראה ברגע הראשון.
השגיות ותחרות צריכה להגיע מהאדם עצמו ולא מן הסביבה. במקרה של טלוויזה זוהי לרוב מהות העניין ואז זה קצת מאבד בעיני את חינו.
זה שקובעים את גורלינו מתוך שיפוט זו בהחלט בעייה. זה אכן נקבע בבית, בגן וממשיך לבית הספר, אבל... זו בדיוק הבעיה. כמה ילדים אתה מכיר שאוהבים ללכת לבית ספר. כמעט אף אחד!
הילדים שכן אוהבים ללכת לשם הם ילדים שלומדים במערכות חינוך שונות. בית ספר פרטי, דמוקרטי קהילתי וכיוצא באילו. בבתי ספר כאלו החינוך לא מכוון השגיות תחרותית כי אם מתרכז בילד ושואל לדעתו.
ברגע שמערכת כזו שמה את הילד במרכז ומוציאה ממנו את היכולות שלו הוא הופך לאדם אחר. קודם כל לאדם מאושר עם בטחון בדרכו. אושר כזה לא מגיע מתוכנית טלוויזה. שם לטעמי ההיפך הוא הנכון וכאן אני חושב שמחמיצים משהו, כי בתוכניות הללו לא באמת רואים את הילד וצרכיו לטווח ארוך אלא מנצלים את הצורך של כל הסביבה להתרגשות חד פעמית.
הייתי שמח לראות את אותם שופטים מסיירים בבתי ספר ועובדים עם ילדים למשך שנה. מטפחים את כשרונם וממשיכים לטפח אותו גם לאחר מכן.
במקרה שלנו - כשתוכנית נגמרת המסך יורד. אין המשכיות וזה חבל כי אם כבר התחילו פרוייקט שכזה מן הראוי שימשיכו אותו למשך כמה שנים.