בדרך כלל יש לי נטיה למרוד בספר התורן שכולם קוראים. אולם רומנים הסטוריים של רוסיה הצארית וגם הקומוניסטית תמיד כובשים אותי. אולי משום תעצומות הנפש מול הסבל האנושי, אולי בגלל האהבות המסובכות. שוטטתי לי ברחובות לנינגרד עם "פרש הברונזה" ולמדתי להכיר כל מקום ואתר בעיר וסביבותיה. עכשיו רק צריך לנסוע לסנט-פטרבורג...
"המפתח של שרה" חודר ופוצע כל לב אך הסופרת השכילה לדלג בין הפרקים הקצרים, בין קורות הילדה היהודיה שגורשה מביתה ע"י הנאצים לבין קורות הסופרת בימינו אנו, ומאפשרת לנו בכך רגעים של נשימה קלה ורגיעה לבל נידרדר לתהומות הדכאון.
בדרך כלל יש לי נטיה למרוד בספר התורן שכולם קוראים. אולם רומנים הסטוריים של רוסיה הצארית וגם הקומוניסטית תמיד כובשים אותי. אולי משום תעצומות הנפש מול הסבל האנושי, אולי בגלל האהבות המסובכות. שוטטתי לי ברחובות לנינגרד עם "פרש הברונזה" ולמדתי להכיר כל מקום ואתר בעיר וסביבותיה. עכשיו רק צריך לנסוע לסנט-פטרבורג...
"המפתח של שרה" חודר ופוצע כל לב אך הסופרת השכילה לדלג בין הפרקים הקצרים, בין קורות הילדה היהודיה שגורשה מביתה ע"י הנאצים לבין קורות הסופרת בימינו אנו, ומאפשרת לנו בכך רגעים של נשימה קלה ורגיעה לבל נידרדר לתהומות הדכאון.
חגית, 26/09/11 13:36
אשמח לקרוא את פרש הברונזה.גם אני אוהבת את הרומנים ההסטורים של רוסיה הצארית
ואם כבר מדברים על "המפתח של שרה, לא לשכוח לצפות בסרט.
כמוך כמוני,גם אני קראתי את "פרש הברונזה" נהנתי מכל רגע מהרומן העשוי בקפידה,את הספר"המפתח של שרה" קראתי וזה דיכא אותי עד עפר,גרם לי לצלול לתהומות הכאב,לקח לי אי אלו ימים לחזור למצב רוח טוב.אגב,יש ספר המשך לפרש הברונזה טרם קראתי בו"טטיאנה ואלכסנדר",כרגע אני קוראת את חיים שפירא"על הדברים החשובים באמת" ספר משעשע ועם המון תובנות לחיים,ולאוסף קניתי גם את "קהלת" זה האחרון נכון לעכשיו של חיים שפירא.
מומלץ ביותר ללכת להרצאות של חיים שפירא! דרך אגב הוא גם מנגן בפסנתר!
אהבתי מאוד את הספר "אין מה לקנא" של העיתונאית (NY טיימס נראה לי) ברברה דמיק. הספר מספר על חיי היומיום של אזרחים פשוטים בקוריאה הצפונית תחת שלטוון שושלת קים. כידוע, זו המדינה המסוגרת ביותר בעולם ,עם שלטון קומוניסטי דיקטטורי, ואנשים שם חיים בעוני ורעב (בזמן שהמשטר חוגג). מתחבר לעניין של רוסיה הקומוניסטית שהזכרתם פה..