כניסת משתמשים רשומים
כניסה מפייסבוק

שרה מאירוביץ', 15/11/11 18:50

שלום רוני,

דבר ראשון אני רוצה לברך על הפורום החדש, מקווה ללמוד ולחזק את הזיכרון באמצעות ההנחיות והמאמרים שיעלו בפורום.

דבר שני, לדעתי פתרתי את החידה, מתי אתה תכתוב את התשובה בפורום?

כמו כן ישנם כל מיני תוספי מזון שמבטיחים שיפור בזיכרון, האם אתה מכיר? יש מוצר שעליו אתה יכול להמליץ?

ערב טוב

שרה

הטקסט שאת/ה מצטט/ת:

שלום רוני,

דבר ראשון אני רוצה לברך על הפורום החדש, מקווה ללמוד ולחזק את הזיכרון באמצעות ההנחיות והמאמרים שיעלו בפורום.

דבר שני, לדעתי פתרתי את החידה, מתי אתה תכתוב את התשובה בפורום?

כמו כן ישנם כל מיני תוספי מזון שמבטיחים שיפור בזיכרון, האם אתה מכיר? יש מוצר שעליו אתה יכול להמליץ?

ערב טוב

שרה

שרה מאירוביץ', 15/11/11 18:50
תגובתך:
! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

גם אני הצלחתי לפתור את החידה ולא ידעתי איך לענות לרוני ישירות. לכן כתבתי אותה במייל תשובה למייל שקיבלתי מקלאב 50. קווה שתשובתי תגיע אל רוני... :-)

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

שרה ולאה 

יפה שפתרתן את החידה, אשמח לקבלה למייל הפרטי שלי כאן.

לגבי תוספי מזון, לא המקום להמליץ על תוסף מסוים, מאידך על מזון בריא בהחלט כן, בהמשך אעלה פוסט עם המלצות תזונתיות

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

רוני שלום רב,

אני מנסה למצוא את הפתרון לחידה - עדיין לא מצאתי.

מתי והיכן תפרסם את התוצאה?

תודה - שרה

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

חידה לא כל כך קשה......Wink
דרך אגב אותה שיטה תעבוד גם עם 7 וגם עם 9 כדורים.

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

להדר, מעבר לעיניין ה"קשה" לא קשה, אתה צודק

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

לשרה,

תוספי מזון רבים מבטיחים שיפור זיכרון, למעט מאד יש סימוכים מחקריים. עקרונית המזון הבריא למוח ולתפקודיו הנו המזון הבריא לגוף. בהזדמנות בעתיד אעלה פוסט שכולו עוסק במזון

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

פתרון החידה:

כמו לכל חידה טובה יש לגשת מהזוית הלא מקובלת.

בד"כ כשרוצים לשקול משהו במשקל מנסים לאזן בין שני דברים, כאן הגישה המידית הנה לקחת 4 כדורים בצד אחד ו4 בצד שני, אלא שבדרך זאת נאלץ לבצע 3 שקילות ובאפשרותנו לבצע רק שתים.

לפיכך ניקח 3 כדורים מצד אחד ו3 מצד שני ושנים נשאיר בצד.

אם המשקל שווה, הרי שהכדור הקל הוא אחד מהשנים ואז שקילה שניה תבחר את הקל מבין השנים, אם המשקל אינו שווה הרי נבחר ב3 הכדורים שיחד נראו כקלים יותר, נשים שוב כדור בצד ונישקול את האחד מול השני, אם שווה הרי השלישי הוא הכדור אותו חיפשנו, אם לא שווה הרי הקל מהשנים. זו הדרך לבצע זאת בשתי שקילות בלבד.

תודה לכל אלו שניסו לפתור, שפתרו ולא הצליחו לשלוח אלי את התשובות. אתם מוזמנים לבצע את האתגר החדש שהעלתי בפורום

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

תגובות, דעות, המלצות

Feedback Form