כניסת משתמשים רשומים
כניסה מפייסבוק
פיתוח כישורי זיכרון > האם כדאי להחליף?

צביקה בליך, 11/01/12 07:33

רוני שלום, אני מתאמן במכון כושר למוח ברעננה למעלה משנה

אני מרוצה מאוד ויש תוצאות טובות.  המחיר שלהם בסביבות 250 ש"ח לחודש

מה דעתך? האם כדאי לי להחליף מכון ולעבור לבריינספא? 

צביקה

הטקסט שאת/ה מצטט/ת:

רוני שלום, אני מתאמן במכון כושר למוח ברעננה למעלה משנה

אני מרוצה מאוד ויש תוצאות טובות.  המחיר שלהם בסביבות 250 ש"ח לחודש

מה דעתך? האם כדאי לי להחליף מכון ולעבור לבריינספא? 

צביקה

צביקה בליך, 11/01/12 07:33
תגובתך:
! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

צביקה שלום, כמי שהתאמנה במשך שנה שלמה בבריינספא אין לי ספק שהאימון בבריינספא מהווה תשובה הרבה יותר שלמה מקיפה וכוללת. בבריינספא לא מדובר רק באימון שהוא כידוע שיפור יכולות קיימות אלא גם בתהליך למידה שהוא רכישת ופיתוח מיומנויות חדשות. מדובר בתהליך מעמיק שכולל הרבה יותר מאשר רק אימון מחשב טכני. ממליצה בהחלט לבוא להתפתח ולהנות.

בקיצור-ההבדל הוא כמו בין לנסוע ב'סוסיתא' כשאפשר לנסוע ב'מרצדס'.

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

צביקה שלום,

לידיעתך, אני הייתי בשני המקומות. לדעתי דווקא בריינטריין עדיפים כי הם נותנים את הדבר האמיתי נטו ולא מבזבזים זמן על תוספות מיותרות. ויש עוד את האפשרות להתאמן בזמנך החופשי שזה ייתרון גדול. ובסוף המחיר.  והמדריכות שם? מעולות

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

רוני ארז שלום,

ראשית ולמען הסר ספק, אני לא צביקה התרנגול.

למרות שלא הייתי באף אחד מהמכונים למדתי את חשיבות המוח השואל. רק אדם שואל ממש את זכותו הבסיסית להוולד חופשי. החופש לחשוב הוא הנכס האחד והיחיד שלא נשלל מהאדם גם בשביו, למשל וכמשל.

איני מעוניין להכנס לאמצעו של הויכוח אבל אני שואל:

א."האם יתכן שיש מי שמנסה לדוג פה לקוחות קלים?" אני משוכנע שיש מי שחושב שכאן בין בני החמישים פלוס שסובלים כבר משכחה ואולי גם מבלבול ימצא גם טרף קל.

ב. "האם מי שממשיך ומסתתר מאחורי המסכה התרנגולית עושה זאת כי יש לו מה להסתיר?", או שמא יש לו במה להתבייש

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

זוהי תשובה לצביקה ארצי

אני מניח שלא לי לענות. אני בסך הכל הרמתי פורום בתחום שכה חשוב לבני ה50 + בהתאם לבקשת מנהלי האתר, ועל סמך שנים רבות של שיתוף פעולה עם קלאב 50. רבים מלקוחות בריינספא, מגיעים לאחר הרצאות ששמעו בעיקר ממני במסגרת קלאב 50.

האם יש כאן מי שמנסה להפיק מעבודת אחרים , בודאי שכן, האם יש כאן הנחה שבני ה50 סובלים משכחה ולכן הם טרף קל, לא הייתי הולך כל כך רחוק.

אין ספק שנושא הצלילות הקוגניטיבית הוא נושא חשוב לבני ה50 +, אין ספק שזה תחום פעילות שהולך ומתרחב, ולפיכך מושך מענים שונים ברמות שונות.

אבל הרבה יותר מעניין להגיב לטענתך לגבי הקשר שבין שאלת שאלות לבין חופש.

אהבתי את הצימוד שביצעת (אחת התימות בה עוסקים מפגשים רבים בבריינספא היא התימה של חירות מול דטרמיניזם) מי ששואל שומר על זכותו לחשיבה רציונאלית ביקורתית ובעצם בכך שומר על אופציות פתוחות, קרי על חופש. לכן בכל תקופת ההשכלה נתפסה הלמידה כשיחרור. 

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

עוד דרך לתרגול המוח בשיפור הזיכרון היא נגינה. 

כמובן שאני ממליץ על השיטה שלי אבל כל דרך ללימוד נגינה על כלי מקלדת ישפר לכם לא רק את הזיכרון כי גם את איכות החיים.

לידיעה כללית - רוב הפסנתרנים במקצועיים פותחים את היום עם יצירה של באך. יש בנגינת המוזיקה שלו משהו מרגיע מצד אחד ומעורר את המוח מצד שני. אחרי נגינת בוקר קצרה היום נראה ורוד, אופטימי, מחייך ויכולת הזיכרון וההתמודדות עם דבים חדשים עולה פלאים.

למעוניינים - אני מקיים קבוצות לימוד נגינה בשיטה ייחודית. 

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

לאופיר

אתה בהחלט צודק, יש קשר הדוק בין צלילות קוגניטיבית לבין מוסיקה. נגינה למי שיכול אבל גם האזנה תורמת לאיכות הקוגניטיבית. במסגרת הסדנאות שלנו המשתתפים מאזינים באופן קבוע למוסיקה כחלק מתרגיל גמישות מוחית רחב יותר. ויש מספר משתתפות שחזרו לנגן בעקבות הביטחון שחזר אליהם עם סדנת בריינספא.

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

רוני תודה, הצלתני!!

למקרא דבריו של אופיר כמעט ונקלעתי למרה שחורה. מה לעשות אבל בורא עולם שלל ממני כישורי נגינה וכבר חששתי שאין לי סיכוי "להתחיל את היום על צד ימין".

לא רק הנגינה עושה טוב אלא גם המנגינה. גם לא רק השירה עושה זאת אלא גם האזנה לזמרים מקצועיים וגם האזנה לחובבים נעימים.

בכלל כבר כתבתי כאן, ש"כל מציעי המזור" צריכים להיות טיפטיפה יותר רגישים כאשר הם מכריזים על מרכולתם - בבחינת תפסת מרובה לא תפסת.

רוני לעניות דעתי כל פעילות יש בה כדי לתרום להגמשת מוחנו. התחלתי לא מזמן להנות ממשחק הפטאנק למשל ואפילו משחק זה גיליתי דורש המון פעילות מוחית.

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

אתה לגמרי צודק צביקה

כל פעילות חדשה המחייבת התמודדות חדשה מגמישה את המוח. בבסיס השיטה שלנו עומדת התנגדות נחרצת לכל דוגמטיות, לכן אנו מבצעים הפעלה מגוונת שלאחד סוג אחד משפיע יותר ולאחר סוג אחר.

פטנג הוא משחק שבהחלט משפר כישורי קשב וריכוז, יכולת התמקדות, תפיסה מרחבית ועוד.

אחת מההצלחות בהן אנו נוהגים להתפאר היא דוקא כאשר בוגרי הסדנאות שלנו בוחרים ללמוד נושאים שונים מחוץ לבריינספא, המשמעות הנה שפיתחו אמונה ביכולת הלימוד שלהם ושם מרחיבים ומפתחים את עצמכם בכיוונים מגוונים.

בהצלחה לך

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

רוני תודה על התייחסותך העניינית.

לאנשים בגיל השלישי כבר יש נסיון מצטבר מהגילים הקודמים. אני עוקב אחרי התנהגותם של נכדי. גם כי כייף לי אתם וגם כי נאמר מפי עוללים יסדתי ארץ. עד שלא חוויתי סבאות לא כל כך הבנתי את המשמעות. היום אני יודע.

הרי כל ילד בן ארבע בלבד הספיק ללמוד ולסיים בהצלחה מה שבוגר לא מצליח לעשות באוניברסיטה. גם ללמוד שפה. גם לעמוד ועוד זקוף. לרוץ ולשחק. ויש גם כאלה שכבר יודעים לתפעל מחשב שלא לדבר על טלויזיה ווידאו......האם זה בגלל שהם יותר חכמים מהמבוגרים?

לדעתי הסיבה טמונה בסקרנות הבלתי נדלית שלהם. אין דבר שהתינוק לא חוקר ולא רוצה להכיר. אין דבר שהילד לא רוצה ללמוד לעשות לבד. הצרה היא שכמבוגרים אנחנו מעדיפים ש"משהו" יעשה בשבילנו ומרוב עצלות אנחנו גם מקבלים כמובן מאליו דברים שרק אם היו שואלים היו מבינים שאין כל סיבה לקבלם ואפילו יש הרבה סיבות לדחותם.

מכאן הגעתי למסקנה שלא צריך ללמוד הרבה בכדי להבין את חכמת חז"ל שאמרו כי "לא הביישן למד". אז חז"ל מאחורי ונכדי לפני ואני באמצע לא מתבייש לשאול. אני גם גאה להודות שהראשון בנשאלים הוא אני ונסיוני.

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

צביקה,

מעניין כיצד הצלחת להפוך את הפוסט הזה שהחל כפוסט קנטרני לבמה מעניינת להחלפת דיעות.

אהבתי מאד את הניסוח "אז חז"ל מאוחורי ונכדי לפני" יופי של הגדרת ההמשכיות בין עבר הוה ועתיד.

ילדים לומדים אכן מהר מאד משום שכל למידה עבורם הנה למידה חדשה, מפעילה את מה שאנו מגדירים כמוח ימין, ואילו אצלנו, למודי הניסיון, החלק הדומיננטי במוח הוא החלק השמאלי של התבניות. אנו מזהים משהו חדש ומיד מכניסים אותו לתבנית המוכרת, מצד אחד יש בכך יעילות מצד שני יש לעיתים אובדן של חוויות ייחודיות.

לפיכך אנו דואגים בסדנאות להפעלה אינטנסיבית של מוח ימין, של שקיעה בחוויות חדשות מבלי להרגיש צורך להיות מלומדים ומנוסים. להתלהב, גם זו תכונה של ילדים שמבוגרים רבים איבדו עם השנים (ועם הציניות) וההתלהבות מסייעת בהגמשה של המוח.

אתה ללא ספק נוקט בגישה נכונה, מעשירה וחיובית. אם למרות זאת תרצה לדעת ולחוות קצת מבריינספא, אתה מוזמן להרצאת מבוא שתתקיים ב16 לפברואר במעוננו החדש במרכז תל אביב, אשמח לפגוש בך.

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

איני בקיא במבנה המוח. הסקרנות היא החלק הדומיננטי במוח, אצל מי שלא נכנע לתבניות מחשבה כזה ראה וקדש. מנסיוני למדתי שיש לבחון כל תמיכה מתוך חשש שהיא עלולה לנוון. תבנית מחשבתית היא כלי עזר חשוב כאשר מבצעים פעילות שגרתית. אבל מי שלא מודע עשוי להשאר "תקוע" עם תבנית שפג תקפה.

רוני, לא אני רציתי בפוסט קנטרני. לא הייתה מבחינתי קנטרנות אלא בקורתיות על מה שהובטח מול מה שנראה לי סביר שיתממש. אני שמח שגם אתה מוצא שיש אפשרות לקיים פה באתר בימה מעניינת להחלפת דיעות.

לגבי הזמנתך, אזי ברמה העקרונית, אני אשמח למצוא זמן פנוי ולקחת חלק בהרצאת המבוא. הרי סקרנות לא הולכת עם הימנעות מלשמוע על משהו חדש. מניעת שקיעה למחסן תבניות מחשבה שפג תוקפן מחייבת לבחון ולעדכן אותן כל הזמן. היכן אוכל להתעדכן לגבי פרטים טכניים כמו שעת התחלה ומשך ההרצאה?

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

רוני - אל תתיאש. מי אמר שאין לך כישרון מוזיקלי.

צריך להבחין בין שמיעת מוזיקה לנגינה. אילו שני עולמות שונים. אם שמיעת מוזיקה משפרת משהו ביכולת הקוגנטיבית שלנו נגינה עושה זאת עשרות מונים.

אני גם שמח להודיע לך שיש דרכים להחזיר את ה'כישרון העצמי' שלך חזרה למקומו ועוד תתפלא כמה מהר תוכל לנגן בפסנתר או אורגנית.  זה הכל עניין של נקודת מבט.

אל תוותר - זו המתנה הכי גדולה שאפשר לקבל ועל הדרך היא עושה נפלאות למוח וכל מה שמסתתר בו. 

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

הפוסט הקודם מכוון לבציקה - טועים לעיתים...

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

אופיר הרי בזאת בדיוק אנו עוסקים: קשב וריכוז, טעית שקראת לצביקה רוני וטעית שוב כשקראת לצביקה - בציקה. דוקא טעות משעשעת.

ראיתי את פנייתך לשיתוף פעולה ואשמח שנפגש, אלא שבימים אלה אנו נמצאים בפרויקט תזוזה גדול אז מאוחר יותר.

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

תגובות, דעות, המלצות

Feedback Form