כניסת משתמשים רשומים
כניסה מפייסבוק
כלכלה וכספים > כבר לא יודעת מה עדיף?

אפרת ירון, 08/01/12 13:48

נפגשנו עם חברים לא מזמן, הם דיברו על זה שהם בשנה האחרונה עברו לאפיקים יותר סולידיים עקב הפסדים...אנחנו משקיעים בבורסה, אמנם לא מי יודע מה סכום אבל משקיעים...השאלה אם כדאי להיות סבלניים ולא לקפוץ מעל הפופיק להוציא את הכספים? או כדאי ללכת על אפיק סולידי יותר שיניב פחות או גם באותה מידה יפסיד פחות? זה טמטום להוציא עכשיו כספים מהבורסה? 

הטקסט שאת/ה מצטט/ת:

נפגשנו עם חברים לא מזמן, הם דיברו על זה שהם בשנה האחרונה עברו לאפיקים יותר סולידיים עקב הפסדים...אנחנו משקיעים בבורסה, אמנם לא מי יודע מה סכום אבל משקיעים...השאלה אם כדאי להיות סבלניים ולא לקפוץ מעל הפופיק להוציא את הכספים? או כדאי ללכת על אפיק סולידי יותר שיניב פחות או גם באותה מידה יפסיד פחות? זה טמטום להוציא עכשיו כספים מהבורסה? 

אפרת ירון, 08/01/12 13:48
תגובתך:
! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

אפרת מה אני אגיד לך? ידוע שהמצב לא מזהיר פנים...

בדיוק נתקלתי בפוסט ששמו "מלחמה באירופה". לא מעודד נכון? זה קצת עוזר לך להבין לאיזה כיוון אני לוקחת את התשובה...

הנה קטע קצר מתוכו- "הבורסה – מגמה שלילית באירופה תשפיע כמובן גם על הבורסה בארץ. אנחנו עלולים להמשיך ולראות גם ב-2012 לא מעט מסכים אדומים, כאשר חברות מקומיות הפונות בעיקר לשוק האירופי עלולות לספוג מכות כואבות." 

(להמשך קריאה)

בקיצור, אני לא הייתי ממהרת להשקיע סכומי עתק, המצב כרגע לא הכי יציב...

המשך שבוע מצוין. 

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

קראתי. תודה, בהחלט לא מעודד המצב. השאלה אם נכון עכשיו להוציא את הסכומים או להשאיר חלק. ובמה שלא משקיעים שם- איפה כדאי? אני בכלל לא יודעת מאיפה להתחיל לברר....

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

טוב היה לי קצת זמן פנוי בסופ"ש לשם שינוי, החלטתי שהפעם אני לא דוחה ודוחה והתחלתי להסתכל קצת על תוכניות ופקדונות...
אמנם הבורסה מראה סימני התאוששות אבל זה לא בשבילי בכל מקרה, לפחות לא בשלב הזה... 

הייתי שמחה לחוות דעתכם על הפיקדון הזה:https://www.mizrahi-tefahot.co.il/cgi-bin/bvisapi.dll/Mizrahi/navigate/product.jsp?cid=-10381&id=294697109

, הוא ניראה לי מתאים מבחינת הקירטריונים, גם חבר טוב שלנו אמר שכדאי ללכת על תוכנית עם ריבית צמודה למדד...מה אתם אומרים? זה כדאי?

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

אפרת ירון זכרי תמיד שכל נותני העצות נאלמים דום בקרות האסון.

אם יש לך באמת מה להשקיע השקיעי עוד מעט ולכי התייעצי עם איש מקצוע מנוסה ולא עם כל קיביצר מצוי.

אם אותי היית שואלת, אזי אני הייתי ממליץ להשקיע בהון האנושי. כמו שזוגתי שתחיה אמרה לאביה זכרונו לברכה: "אל תשים להם בבנק לאחר.....תן להם כבר עכשיו". אמרה והוא עשה. זכו שנשמתם שורה עלינו כל הזמן ולא רק ביום היורצייט=אזכרה.

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

היי צביקה, נעים להכיר

תסלח לי על הבורות, אבל מה זה הון אנושי?!?

תראה עשיתי קצת בירורים, זה פיקדון טוב. בטח לעומת מצב הבורסה שאני לא מוכנה לסכן את הכסף שלי שם
ואני די סומכת על חבר הזה שלנו, חבל שאתה סתם משמיץ
בסך הכל רציתי את דעתכם לגבי הפיקדון ואם יש לך מה להעיר, להציע וכ"ו... 

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

"לא הביישן למד"

לשאלתך, ההון האנושי זה הילדים והנכדים שלנו. אני יודע מנסיוני שזו ההשקעה הכי כדאית וההכי מצ'פרת.

אני מתנצל אם הבנת שבדברי הייתה איזו שהיא השמצה. אני לא מכיר לא אותך וממילא לא את החבר. הערתי הערה כללית מהנסיון של כלנו עם השקעות ומומחי השקעות. כבר ראינו מה קורה כאשר הבורסה חוגגת (הם גוזרים קופונים) ומה קורה כשהיא נופלת (הם לא נפגעים), זה כספך שמצטמק.

לא נותר לי אלא להתנצל אם פגעתי.

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

תודה צביקה על תשובתך הכנה. מקבלת את ההתנצלות, זו כנראה הייתה סתם אי הבנה. בכל אופן בדיוק בגלל מה שרשמת אני הולכת על משהו סולידי ולא משקיעה את כספי בבורסה שאין לי בה הבנה כלל ואין בי גם רצון שמישהו ינהל בשבילי ולכן אני מעדיפה ללכת על משהו ידוע מראש...
אבל תודה על תשובתייך והתייחסותך לעניין, ואין בכלל ספק שאתה צודק לגבי ההון האנושי, זו לא השקעה(כי השקעה מתחבר לי אוטמטית עם כסף)  מבחינתי אבל זה הדבר הכי יקר לי בחיים!
רק טוב! 

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

כסף הוא לא מטרה הוא אמצעי. ילדי, שהניבו לי כבר את נכדי, נתגלו כהשקעה הכי טובה.

אני ממליץ לחשוב על השקעה במושגים קצת יותר רחבים מאשר כסף.

לא אכנס לויכוח רק אומר שלעניות דעתי הכסף הוא לא מטרה אלא אמצעי. המטרה בחיים היא האושר האישי כסף שעושים בו שימוש נכון מביא להרבה אושר. כסף ששוכב בבנק עלול להביא להרבה עוגמת נפש , ושוב מבלי להכנס לפירוט, כאשר יש מי שלוטש אליו עיניו, וחומד אותו רק לעצמו.

! דווח למנהל האתר
הוסף תגובה

תגובות, דעות, המלצות

Feedback Form