מי אמר שאין תעסוקה לבני 50+?
הקשיבו לאלה שעשו את ההסבה עם מחשבה קדימה.
http://www.youtube.com/watch?v=UASd1BvIt5I
מי אמר שאין תעסוקה לבני 50+?
הקשיבו לאלה שעשו את ההסבה עם מחשבה קדימה.
http://www.youtube.com/watch?v=UASd1BvIt5I
זהבית אורלב, 09/10/11 07:35
זהבית,
השאלה היא, אם העולם שייך רק לצעירים, או גם לבעלי ניסיון וותק?
הטענה היא, שמתייחסים לבני 50+ כרלוונטיים פחות בשוק העבודה במירב המקצועות, כשכירים, ולא חשוב באיזו רמת בכירות.
ברור שכלל גורף זה לא רלוונטי לעצמאים או מגזרים נוספים. אבל אלו מועטים יחסית. וחבל.
זהבית שלום,
העולם אכן שייך לצעירים, ולצערי גם אנשים מבוגרים, בני 50+, עם ידע וניסיון נרחב בתחומים שונים ובארגונים גדולים ומצליחים מתקשים במציאת תעסוקה.
כמאמן אישי, וכמי שעסק שנים רבות בניהול,טיפלתי באנשים שכאלה.
אשרי מי שהכין את עצמו גם למצבים שכאלה והפך את תחביביו ואהבותיו גם למקצוע והשכיל לעשות את השינוי בחייו.
יוסי
אשרי האיש המרים מבטו קדימה. העולם לא שייך לאף לא אחד. רק הבטלנים מייללים: "אכלו לי שתו לי".
אף אחד מהכותבים כאן לא צריך לקחת זאת אישית. אני פשוט עוקב אחרי מה שקורה כאן. ההתנהגות מזכירה לי ימים רחוקים מאוד. הרומאים אמרו: "אכול ושתה כי מחר נמות". הישראלים מתנהגים אותו הדבר לעניין האכול ושתה, אבל לא מפנימים את העובדה שאין דבר ללא תשלום. התשלום למזניחים את המחר - כי מחר נמות.
היהודים ידעו את חכמת החיים כאשר קבעו כי: "מי שטורח בערב שבת אוכל בשבת". הישראלים שכחו כבר את מה שאבותיהם ידעו. הם מזניחים את המחר ובבוא שעת התשלום מייללים: "לא בכוונה. לא ידענו. תעזרו לנו!!! תרחמו עלינו!!! סלחו לנו! נו!!!! בבקשה".
זו לא צריכה להיות הפתעה שבני חמישים פלוס הם פאסה. כמה מהמתבכיינים יכולים להעיד על עצמם שכשהם היו בעמדת החזקים הם התנהגו אחרת?
העולם לא שייך רק לצעירים הוא שייך למי שעדיין רלוונטי.
גם בגיליאים בוגרים צריך ורצוי להישאר מעודכנים בתחום העיסוק שלנו הן כשכירים הן כעצמאים. להתמיד להתעדכן ללמוד והתמקצע במה שאנחנו עושים ואוהבים.
יש הרבה מקומות עבודה שמעדיפים אנשים בוגרים ומבוגרים במקום הצעירים, לא לשכוח שכבר לא עושים מילואים, אין חופשות מחלת ילד ועוד ועוד...
ואם בתחום עיסוק ספציפי קשה קצת "לעמוד בקצב" ההעידכונים אז אולי יש צורך לשקול בהסבה מקצועית.
לי באופן אישי נמאס מרוץ העכברים ולאחר שסימנתי וי על תפקיד מנכ"לות פרשתי לאמצעות.
אצלנו דווקא הגיל הוא היתרון
אנחנו מחפשים את ניסיון החיים שלך
כי אצלנו ניסיון הוא יתרון !
· כשאת רוצה שיעריכו את הניסיון והכישורים שלך ;
· כשאת רוצה להרגיש שאת
נחוצה ומשמעותית לילדים ;
· כשאת רוצה להרגיש הנאה
וסיפוק מנתינה שבאה מהלב ;
· כשאת רוצה להשתמש בניסיון שלך כמקור הכנסה הוגנת ;
סבתא-לי היא הכתובת בשבילך
- עבודה כמטפלת במשרה מלאה או חלקית
- עבודה כסבתא שהיא יותר מבייביסיטר...