רינה ראוכבך, מהוה דוגמה ליזמית מעל גיל 50, אבל הסיפור שלה התחיל דווקא בתקופה של משבר.
רינה כיום בעלת עסק לתבשילים ביתיים והסיפור שלה כאן כדי להראות לכולנו שמכל משבר אפשר לצמוח ולהתפתח.
מעז יצא מתוק
רינה ראוכבך, אמא לשלושה, בעלת עסק לאוכל ביתי ("מאמאוכל"), מספרת שדווקא עבורה הקורונה לא היווה
משבר, אלא נקודת תפנית מעניינת.
"אחרי 35 שנות עבודה בתחום ההייטק החלטתי לצאת לדרך חדשה ולפתח אהבה חדשה ישנה שלי - תחום הבישול", מספרת רינה.
מאיפה הכל התחיל עבורך?
30" שנה שאני מבשלת בבית למשפחה ולחברים. יום אחד בתי החליטה להפוך לצמחונית", מספרת רינה, "ואני,
כאמא שתמיד דואגת לא רציתי שיחסר לה דבר, חשבתי כיצד אעזור לה לעשות זאת בצורה הנכונה ביותר.
עם הזמן ולאחר ניסיונות רבים, הצלחתי ליצור עבורה מנות זהות למנות הבשריות. הצלחתי להגיע לשילוב מפתיע בין
טעם מעולה ולבין ערכים תזונתיים הנדרשים לגוף בעת אכילת בשר.
כך יצא שברגע העשרתי את התפריט הביתי וגיוונתי במאכלים שונים ויצירתיים."
כיום, שולחן חג אצל משפחת ראוכבך, זה שולחן ססגוני, מגוון ורב מנות, כך שכל אחד יכול לבחור במנה המועדפת עליו.
"המטבח זה המקום בו אני מאפשרת לעצמי להשתגע. אני מאמינה שאפשר לאכול אוכל מבושל בריא וטעים ולא רק
שניצל וצ'יפס. גם זה טעים, אבל איך נאמר את זה... אין כמו אוכל של בית."
איזה דברים הובילו אותך בדרך למה שאת עושה היום?
תחום הבישול תמיד היה חלק גדול מחיי, אך תמיד המטבח שימש עבורי כתחביב לנשמה.
בעקבות השהייה בבית בזמן הקורונה הצעתי תפריט לחג לחברים והתגובות היו ממש טובות.
הבקשות לקבלת מתכונים הלכו וגברו, הטלפונים לא הפסיקו לצלצל אחרי ארוחת החג וזה מה שנתן לי את הדרייב
להפוך את זה לעסק ולהתחיל לבשל לאנשים.
מהו אוכל בשבילך?
"שמחה. אוכל מלכד את המשפחה ליד השולחן. זה הריחות שמתפשטים בבית, זה האווירה הטובה סביב הטעמים המיוחדים, וכמובן, הפירגון שתמיד מגיע כשמריחים את הריח הנפלא של הבישול ברחבי הבית".
מהו המאכל הכי פופולרי שלך?
"אני מבשלת מאכלים ממגוון עדות.
למשל אורז ביראני. זהו אורז בסגנון הודי, עם המון תבלינים וים תוספות. יש לזה טעם חזק ומיוחד כיאה למאכלים
הודים. ניתן להכין את זה גם עם עוף וגם צמחוני.
תבשיל מקלובה. שמקורו במטבח הערבי, זו מנה עיקרית מהודרת וחגיגית שמורכבת מאורז, בשר והרבה ירקות
שמקבלים יחס אישי ומלכותי. יש בתבשיל מגוון תבלינים וטעמים שהופכים את התבשיל לנהדר. אבל השיא מגיע כאשר
הופכים את הסיר ומתקבל תבשיל שמפזר את ניחוחותיו לכל עבר".
מה הכי חשוב בעסק כמו שלך?
"אני מאמינה שכל אחד יכול להגיע לתוצאות טובות במטבח. עם קצת יצירתיות ורצון.
מבחינתי הדבר החשוב ביותר הוא חומרי הגלם ועל זה אני לא מתפשרת. אני משתמשת בחומרי גלם איכותיים
וטריים, מהטובים ביותר וזה תמיד מורגש בטעם".
מה לא יודעים עלייך?
בנוסף לבישול אני אוהבת לעשות ספורט, לקרוא בזמני הפנוי, להתעסק ביצירה.
תמיד רציתי ללמוד תכנון ועיצוב פנים. ביוני הקרוב אתחיל לימודי עיצוב ותכנון פנים.
כיום אני רואה את עצמי גם כסוג של מעצבת ומתכננת, אבל מסוג קצת אחר ????
יש לך עצות טובות לתת לאנשים שפותחים עסק חדש בגיל השלישי? אילו פעולות היית מייעצת לו לעשות
כדי לייצא לעצמו בסיס?
"אני מאמינה שבתחילת הדרך יש את שלב הלמידה.
בו לומדים את הטוב והפחות טוב בעסק, על העצמי ובכל הנוגע לדבר. אני מאמינה שעם הזמן, הניסיון והמקצועיות
יגיעו התובנות. צריך תמיד להישאר אופטימיים ולראות רק את הטוב שיגיע".
כיצד אפשר להגיע אליך?
אפשר לשלוח הודעה בפייסבוק. חפשו "מאמאוכל"
לשליחת הודעה הקליקו כאן>
אפשר גם להתקשר או לשלוח הודעה למספר בווטסאפ.
להתקשרות: 054-990-4795
ניתן לבצע משלוח לאזור השרון.