אם הכסף שלכם מופקד בפק"מ בתקופה של משבר הקורונה אתם פשוט מפסידים כסף, וחבל. ישנה אפשרות להרוויח יותר על הכסף שלכם בפעולה פשוטה ומהירה - ולהתחיל להנות מהחזרים חודשיים של קרן וריבית.
הנה נתונים שכדאי לכם לדעת: בשיא תקופת הקורונה הציבור הסיט כ-90 מיליארד שקלים לפיקדונות, וכעת מחזיקים הבנקים טריליון שקלים בפק"מ. מה מרוויחים מזה המפקידים? בסביבות 0.1% ריבית לשנה. הכסף הזה מוחזק בבנקים בריבית אפסית, והוא משמש אותם למתן הלוואות – עליהן הבנק מרוויח ריבית גבוהה.
המציאות הזו, בה בעלי החסכונות כמעט ואינם מרוויחים בעוד הבנקים גורפים רווחי עתק, החלה להשתנות בשנת 2014, עם הקמתה של BTB.
BTB, ראשי תיבות של Be The Bank, מאפשרת לכל אחד להשקיע את כספו, בהלוואות לבעלי עסקים ולחברות בתמורה לריבית שמועברת כולה למשקיעים, הנהנים כבר קרוב ל-7 שנים ברציפות מתשואה ממוצעת של כ-7% ברוטו בשנה, תשואה שאפיקי השקעה אחרים מתקשים להשיג – ובוודאי שלא בצורה כל כך עקבית וללא תנודתיות. גובה ההשקעה יכול להיות כל סכום - יש משקיעים שהשקיעו אלפי שקלים בודדים, ויש שהשקיעו מיליוני שקלים.
המשקיע יכול למשוך בכל חודש את הריבית כאנונה חודשית, ומי שלא מושך את הכספים וממחזר אותם נהנה מריבית דה ריבית; בזכות זה משקיעי BTB שמושקעים למשל מ-2014 כבר נהנים מתשואה שנתית של כ-11% בשנה על קרן ההשקעה שלהם, לאחר מחזור ההשקעות שלהם.
הגנה מתקדמת כנגד סיכונים – גם בימי קורונה
חברת Be The Bank פיתחה מספר מנגנונים להפחתת הסיכון. אלו מוכיחים את עצמם כיעילים כבר כשבע שנים.בחברה שמים דגש על אנליזה מלאה ומפורטת על כל לווה בהיבט העסקי ובהיבט הפרטי במטרה לראות שמדובר בגורם נורמטיבי המסוגל לעמוד בהחזרי ההלוואה כאשר התשלום הראשון מתבצע חודש לאחר מועד העמדת ההלוואה. אנליזה זו מבוצעת גם באופן טכנולוגי וגם על ידי עובדי החברה. בנוסף, בחברה דורשים ערב חיצוני לכל הלוואה, כאשר ההליך מגובה במסמכים משפטיים ברורים ובשטר חוב, והחברה מספקת הגנה משפטית למשקיעים שלה.
הגנה נוספת שמספקת החברה היא הפיזור הייחודי שלה: ל-BTB טכנולוגיה בלעדית וחדשנית, זוכת פרס BANKING TECH AWARDS הבינלאומי, המפזרת בכל לילה מחדש את כל תיקי ההלוואות, כך שהחשיפה של כל משקיע להלוואה ממוצעת לא תעלה על 0.2% מהסכום שהפקיד. השאיפה היא להגיע לרמת חשיפה של שקל אחד למשקיע בהלוואה - וככל שהחברה גדלה החשיפה של כל מלווה לכל הלוואה קטנה. בנוסף, מפרישה החברה מכספו של כל משקיע אחוז אחד לקופה לערבות הדדית, קופה צוברת המשלמת את ההלוואות שלא משולמות, במידה ויש כאלו. כך, עד סיום ההליך המשפטי מול אותם לווים, הקופה משלמת את התשלומים החודשיים.
יצוין כי קרוב ל-50% מהתיק שמנהלת BTB מכיל הלוואות בהן קיים שיעבוד של נכס נדל"ן של הלווה לטובת ההלוואה - וזאת בנוסף ל-5 ההגנות שתוארו.
לאחרונה החברה אף זכתה במכרז של הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה ואושר לה סך של 15 מיליון שקל עבור מתן הלוואות לעסקים בהיקף של 246 מיליון שקל – סכום המהווה עוד הגנה לכספי המשקיעים שלה. מדובר בפעם הראשונה שהמדינה נותנת גיבוי לחברה בתחום ובהבעת אמון גדולה מאוד בפעילות החברה.
כאמור, פורטפוליו ההלוואות של חברת BTB הוכיח עמידות גם במשבר הקורונה. בתקופה זו משקיעי החברה הרוויחו בממוצע כ-0.5 אחוז בחודש, זאת בזמן ששווקים אחרים התרסקו. כעת, כחברה מנוסה, ביצעהBTB התאמות טכנולוגיות ואנושיות לאנליזה שהיא מבצעת לעסקים, כך שנבחנת עמידות העסקים גם במצבי קיצון.
בדרך זו יודעים המשקיעים של BTB כי במקביל לתשואה היפה שהם מקבלים עבור ההשקעה שלהם, הם גם מחזקים את כלכלת ישראל, הזקוקה להשקעות כדי לצאת מהמשבר.
רוצים עוד פרטים? חייגו 0732-0732-55
* אין לראות באמור לעיל התחייבות להשגת תשואה כלשהי ואין במידע על תשואות ו/או ריביות שהושגו בעבר כדי להעיד על תשואות ו/או ריביות שתושגנה בעתיד. אין באמור לעיל משום ייעוץ השקעות ו/או כדי להוות תחליף לייעוץ השקעות ו/או ייעוץ מיסוי המותאם לצרכי הלקוח.