מעבר בין קופות חולים לאוכלוסייה מבוגרת

כשאנחנו רוצים לעבור מספק סלולר או אינטרנט לספק אחר, אנו משווים מחירים ושירות, ועוברים בלי לחשוב פעמיים. לעומת זאת, מעבר בין קופות חולים נתפס כדבר כמעט בלתי אפשרי לביצוע. רובנו מתחילים את החיים עם קופת חולים אחת וממשיכים איתה שנים ארוכות בלי לבדוק אם קופת חולים אחרת מציעה שירות טוב יותר עבור הצרכים המשתנים בין כל אחד ואחת. הדבר חשוב במיוחד בגיל מבוגר יותר, גיל שבו כנראה נזדקק ליותר שירותים רפואיים משנות ה-20 לחיינו. לכן ריכזנו עבורכם מידע חשוב על מעבר בין קופות חולים לבני 60 ומעלה.


קופות החולים בישראל

בישראל פועלות ארבע קופות חולים: 


קופת חולים כללית: ספקית שירותי הבריאות הגדולה בישראל, עם כ-4.5 מיליון מבוטחים. קופת חולים כללית מציעה מרפאות בפריסה ארצית, מרכזי בריאות לנשים, הנחות בכללית סמייל, כללית אסתטיקה וכללית רפואה משלימה, התייעצות עם רופאים אונליין, מכשיר Tyto לבדיקה מרחוק, ביטוח מקיף, ומגוון פעולות באתר ובאפליקציה. הקופה קיימת כבר יותר מ-100 שנים.


קופת חולים מכבי: הקופה השנייה בגודלה בישראל, עם יותר מ-2.3 מיליון מבוטחים. מכבי שירותי בריאות מציעה "סל מכבי"- הרחבה של סל הבריאות הממלכתי גם ללא הצטרפות לביטוחים המשלימים, "מכבי שלי" - ביטוח משלים ברובד העליון שמעניק הטבות וזכויות בטיפולי שיניים, אסתטיקה, חיסונים שאינם כלולים בסל הבריאות, ועוד. הקופה נוסדה לפני כ-80 שנה. 


קופת חולים מאוחדת: קופת החולים השלישית בגודלה משרתת יותר ממיליון לקוחות ברחבי הארץ. הקופה מציעה שירותי מאוחדת היברידית - שיחות וידאו עם הרופאים והמטפלים, מרשמים, הפניות ואישורים באתר ובאפליקציה, שירותים טכנולוגיים מתקדמים, וביטוחים משלימים. שתי קופות חולים שהחלו לפעול בשנות ה-30 במאה שעברה התאחדו בשנת 1974 ומכאן שמה - קופת חולים מאוחדת. 


קופת חולים לאומית: הקופה הרביעית בגודלה מספקת שירותי בריאות לכ-700 אלף מבוטחים. קופת חולים לאומית מציעה שירות "תרופות עד הבית" לקבלת תרופות מרשם הביתה עם שליח, שיחת וידאו עם הרופא האישי, ביצוע מגוון פעולות אונליין כמו זימון וביטול תורים, צפייה בתוצאות בדיקות ועוד, מוקדי רפואה דחופה, ושירותי רפואה משלימה במחירים משתלמים. הקופה הרביעית בגודלה הוקמה בשנות ה-30' עוד לפני קום המדינה על ידי קבוצת רופאים. 


זכאות למעבר בין קופות חולים

כל תושב ישראל שחבר באחת הקופות זכאי לבצע מעבר לקופת חולים אחרת. לא חשוב אם אתם בני 50 ומעלה או 60 ומעלה, ניתן לעשות זאת גם בגיל מבוגר יותר. קופת החולים שממנה עוברים חייבת להעביר את המידע הרפואי החיוני לקופה שאליה עוברים. העברת המידע לצורכי טיפול רפואי מתבצעת ללא תשלום. 


תקופת מעבר בין קופות חולים

ניתן להגיש טופס בקשת מעבר בין קופות חולים בכל עת, אולם המעבר עצמו מתבצע בששת המועדים הבאים:


  • בקשות שהוגשו מתאריך 16 בספטמבר עד 15 בנובמבר ייכנסו לתוקף ב-1 בינואר.
  • בקשות שהוגשו מתאריך 16 בנובמבר עד 15 בינואר ייכנסו לתוקף ב-1 במרץ.
  • בקשות שהוגשו מתאריך 16 בינואר עד 15 במרץ ייכנסו לתוקף ב-1 במאי.
  • בקשות שהוגשו מתאריך 16 במרץ עד 15 במאי ייכנסו לתוקף ב-1 ביולי.
  • בקשות שהוגשו מתאריך 16 במאי עד 15 ביולי ייכנסו לתוקף ב-1 בספטמבר.
  • בקשות שהוגשו מתאריך 16 ביולי עד 15 בספטמבר ייכנסו לתוקף ב-1 בנובמבר.


ביטוחים משלימים

בנוסף לסל הבריאות הבסיסי שקופות החולים מחויבות להציע לכל אזרח ואזרחית באופן שווה על פי חוק, כל קופה מציעה ביטוחים משלימים בשני רבדים. כל רובד מעניק תמורת תשלום חודשי נוסף הטבות והנחות בטיפולים שאינם כלולים בסל הבריאות. עלות הביטוח המשלים משתנה בין קופות החולים, משתנה עם הגיל, וכל קופה מחלקת את קבוצות הגיל באופן מעט שונה. באופן הזה מעבר בין קופות חולים לאוכלוסייה מבוגרת עשוי ליצור הבדלים כספיים משמעותיים בצריכת שירותי הבריאות. 


בביטוחים המשלימים ניתנות זכאויות והטבות שקופות החולים רשאיות לקבוע תקופות אכשרה (תקופת המתנה) כתנאי לקבלתן. תקופות ההמתנה משתנות בין השירותים ובין הקופות, והן נעות בין שלושה חודשים לשנה ובחלק מהשירותים אף יותר. המשמעות היא שבתקופה הזו אתם משלמים עבור הביטוח המשלים אך לא מקבלים את כל הזכויות עד שחולף זמן ההמתנה. 


אם בקופת החולים שאותה אתם מעוניינים לעזוב כבר היה לכם ביטוח משלים, ובתוך 90 יום מהמעבר לקופה החדשה נרשמתם לביטוח המשלים שהיא מציעה, תקופת החברות בקופה הקודמת תקוזז מזמן ההמתנה הדרוש. כל זאת בתנאי שמדובר באותו רובד ביטוחי. 


נדגים זאת בשפה פשוטה: למשל, בחצי השנה האחרונה הייתם מבוטחים ברובד העליון בביטוח המשלים של קופת החולים שלכם. בקופת החולים החדשה הצטרפתם לביטוח המשלים גם כן ברובד העליון. במצב זה תהיו זכאים מיידית לשירותים שנדרשת עבורם המתנה של שישה חודשים או פחות, ללא כל תקופת המתנה. אם נדרשת המתנה של 12 חודשים, יקוזזו מהתקופה ששת חודשי החברות שלכם בקופה הקודמת ותמתינו רק עוד שישה חודשים עד לקבלת הזכאות. המשמעות היא שנשמר עבורכם הרצף הביטוחי גם במצב של מעבר בין קופות חולים. 


מעבר בין קופות חולים לבני 60 ומעלה

ההבדלים בין קופות החולים השונות מתבטא גם בעלות הרבעונית שכל קופת חולים גובה עבור ביקור רופא משפחה, רופא מומחה, תרופות, ושירותים משלימים כמו טיפולי שיניים ובכללם בדיקת רופא שיניים, שיננית, טיפול מונע, השתלות שיניים, וכן אבחונים ומכונים שונים שרלוונטיים לאוכלוסייה מבוגרת.


דבר חשוב נוסף במעבר בין קופות חולים למבוגרים, הוא רצף ביטוח סיעודי. גבר או אישה המבוטחים בביטוח סיעודי בקופת החולים, יכולים לעבור קופת חולים תוך שמירה על הרצף הביטוחי. במקרה זה אין דרישה לבדיקה רפואית נוספת בזמן המעבר. שימו לב! המעבר לפוליסת הביטוח הסיעודי בקופה החדשה לא מתבצע באופן אוטומטי. יש להציג אישור שמעיד על חברות בביטוח סיעודי לחברי הקופה הישנה תוך 180 ימים מהיום שבו הקופה החדשה דורשת זאת.


שירותי בריאות לאוכלוסייה מבוגרת

ככל שאנחנו עולים בגיל, אנו צורכים שירותי בריאות ייחודיים לקבוצת הגיל. גם מבוגרים בריאים זקוקים למעקבים ולטיפולים מונעים שמאריכים חיים ומשפרים את איכותם. מחלות ובדיקות שקשורות לגיל כוללות אוסטאופורוזיס, בעיות בלחץ הדם, קרישיות יתר, דמנציה ואלצהיימר, בדיקות קולונוסקופיה, מחלות לב, ועוד.


בגיל מבוגר עולה הסיכוי לשימוש בתרופות קבועות ולבדיקות תכופות יותר ודרושה הקפדה יתרה על הבריאות. לכן חשוב לבדוק מה מציעה כל קופת החולים, מה העלות של הטיפולים הקבועים הנדרשים, האם הטיפולים מכוסים על ידי הביטוחים המשלימים, מה גובה תקרת ההשתתפות העצמית, ועלויות נוספות. 


בנוסף, יש לבדוק האם ישנן מרפאות בקרבת מקום או סמוך לתחבורה ציבורית נוחה, ושניתן למצוא תור פנוי בפרק זמן סביר. 


ליצירת קשר עם כמהזה? (תוכן פרסומי)
יש למלא פרטים ונחזור אליך בהקדם

Loading...

מומלץ להתפנק עם הטבות חדשות

{{PRODUCTID.NAME}}

{{ProductId.Website_ShortInfo}}

מומלץ להיפגש כאן

iconfinder-time-24-103169-1.svg

{{ProductId.Date}}

iconfinder-map-pin-location-2546981.svg

{{ProductId.Location}}

מומלץ לטייל במקומות חדשים

iconfinder-time-24-103169-1.svg

{{ProductId.Date}}

iconfinder-map-pin-location-2546981.svg

{{ProductId.Location}}

הצטרפו לרשימת 
התפוצה שלנו

Loading...