מרק לי, מרק לי

מרק הוא ארוחה שלמה - פשוטה להכנה, התוצאה תמיד טעימה ומתאימה יותר מכל לימי החורף. לפניכם שלושה מתכונים מיוחדים, ביתיים ומזינים מתוך הספר "מלכת המטבח" (בהוצאת מודן), שכתבה בהרבה אהבה בלוגרית האוכל יונית סולטן צוקרמן

מרק חומוס

ארוחה פשוטה וכל כך מזינה. כל מה שצריך זה פיתות או לחם אחיד, כמה ירקות וזיתים ויש לכם ארוחת מרק טעימה ומשביעה המכילה חלבון מלא,  גם בלי להזדקק לבשר.

חומרים ל–8 מנות:

½ ק"ג גרגירי חומוס מושרים 24 שעות בקערה עם

מים ושקית אבקת אפייה

3-2 כפות שמן

5 שיני שום קצוצות

1 כף פפריקה

1 כף מלח

¼ כפית צ'ילי גרוס

1 כף כמון

½ כפית פלפל שחור

2 כפות אבקת מרק עוף

½ צרור כוסברה (אפשר להשאיר שלם, שיהיה קל לשלוף)

להגשה:

כוסברה קצוצה

עריסה ביתית (עמוד 27) או קנויה

רבעי לימון

אופן ההכנה:

1. שוטפים את החומוס היטב ממי ההשריה ומסננים.

2. מחממים 3-2 כפות שמן בסיר ומטגנים את השום עד שעולה ריח. מוסיפים מייד את החומוס ואת כל התבלינים כולל אבקת מרק ומערבבים.

3. מוסיפים מים בערך עד ¾ גובה הסיר (כ–5 ס"מ מעל לגרגירי החומוס).

4. מפזרים מעל כוסברה, מכסים ומבשלים את המרק למשך שעה וחצי עד שגרגירי החומוס רכים. אם יש לכם סיר לחץ – 45 דקות יספיקו.

5. מגישים עם כוסברה קצוצה מעל, עריסה ולימו

 

מרק שעועית של אימא של בני

אני זוכרת את אבא חוזר הביתה מהעבודה בחורף ואת אימא מגישה 

לו את המרק לצד כמה זיתים שחורים, לחם אחיד, סלט עגבניות עם פלפל, שום ועריסה. את המתכון למרק היא קיבלה מאימא של חבר של אבא, שהייתה לה מסעדת פועלים. מנה חמה, טעימה ומזינה. אצל אימא אין דבר כזה קיצורי דרך. היא משרה שעועית עם שקית אבקת אפייה במשך יממה ואז מסננת ומבשלת במים עד לריכוך. אני משתמשת בשעועית קפואה ונותנת לה להתבשל שעה עד שהיא רכה ממש. שימו לב, בסוף המתכון יש גם גרסה בשרית.

חומרים ל–6 מנות:

3 כפות שמן

1 בצל מגורר בפומפייה

4-3 עגבניות מגוררות בפומפייה

5-4 שיני שום כתושות

1 שקית (800 גרם) שעועית לבנה

מבושלת קפואה

4 כפות רסק עגבניות

1 כפית סוכר

1 כף גדושה אבקת מרק עוף פרווה

1 כף מלח

¼ כפית פלפל שחור

1 כף שטוחה של כמון

½ כפית כורכום

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עם עגבניות ושום. מערבבים יחד דקה עד שעולה ריח. מוסיפים את השעועית, רסק עגבניות וכפית סוכר. מערבבים ומבשלים דקה שתיים  אין מה לחשוש מהסוכר,  תפקידו לרסן את חמיצות הרסק ולאזן טעמים.

2. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי תכולת הסיר ומביאים לרתיחה.

3. מתבלים באבקת מרק עוף, במלח,  בפלפל שחור,  בכמון ובכורכום. מנמיכים את הלהבה,  מכסים ומבשלים שעה עד שהשעועית רכה מאוד.  טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

4. נותנים לסיר מנוחה של חצי שעה לפני ההגשה. מגישים עם אורז לבן.

לגרסה בשרית עם הודו: אני ממליצה לבשל גרונות של הודו ולהשתמש במי הבישול במקום במים. מוסיפים את הגרונות לשעועית עם הבצל והעגבניות וממשיכים לפי המתכון.

לגרסה בשרית עם בקר: אני ממליצה לבשל בשר מספר 8 ו/או אוסובוקו ולהשתמש במי הבישול במקום במים. מוסיפים את נתחי הבקר לשעועית עם הבצל והעגבניות וממשיכים לפי המתכון. 

מרק ירקות של אימא

את המרק הזה אין נכד במשפחה שלא מכיר ואוהב. אימא שלי מכינה אותו בדרך כלל בראש השנה והוא ממשיך ללוות אותנו כל החורף. זה מרק עשיר, דומה לחרירה של סבתא מצד אימא, אבל בעיניי אפילו יותר טעים. פסח, בעלי האשכנזי, משדרג את המרק עם כף של אורז לבן ושקדי מרק – 'תעלפת!

חומרים ל–8 מנות:

3 כפות שמן

1 בצל קצוץ דק

2 גזרים מגוררים בפומפייה

2 קישואים מגוררים בפומפייה

2 תפוחי אדמה מגוררים בפומפייה

1 בטטה מגוררת בפומפייה

2 ענפי סלרי כולל העלים קצוצים

½ צרור כוסברה קצוצה

2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים

1 כף מלח

2 כפות גדושות אבקת מרק עוף

½ כפית פלפל שחור

1 כפית כורכום

½ חבילה (200 גרם) "אטריות של סבתא" דקיקות

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל כ–3 דקות עד לשקיפות מלאה.

2. מוסיפים את כל הירקות המגוררים והכוסברה, את העדשים ואת החומוס.

3. מוסיפים מים רותחים לכיסוי כל המרכיבים ומביאים לרתיחה.

4. מוסיפים מלח, אבקת מרק עוף, פלפל שחור וכורכום ומערבבים.

5. מבשלים 40 דקות, מוסיפים את האטריות וממשיכים לבשל עוד 15-10 דקות, עד שהן רכות.

צילומים: אפיק גבאי

ליצירת קשר עם יונית סולטן צוקרמן, מגזין החיים הטובים
יש למלא פרטים ונחזור אליך בהקדם

Loading...

מומלץ להתפנק עם הטבות חדשות

{{PRODUCTID.NAME}}

{{ProductId.Website_ShortInfo}}

מומלץ להיפגש כאן

iconfinder-time-24-103169-1.svg

{{ProductId.Date}}

iconfinder-map-pin-location-2546981.svg

{{ProductId.Location}}

מומלץ לטייל במקומות חדשים

iconfinder-time-24-103169-1.svg

{{ProductId.Date}}

iconfinder-map-pin-location-2546981.svg

{{ProductId.Location}}

הצטרפו לרשימת 
התפוצה שלנו

Loading...