מעצבות זיכרונות לחיים

 בתמונה: לילך שפירא וענבר צחובוי-פורת - סיסטורי. צילום: יח"צ.

כמה פעמים יצא לכם להתייאש ממספר התמונות העצום שצילמתם בטלפון הסלולרי? נכון, הבטחתם לעצמכם להכין אלבום יפה של הנכדים, אבל בתמונות הישנות הם נראים כל כך קטנים והאלבום רחוק מלראות אור.

לילך שפירא וענבר צחובוי-פורת, שתי חברות מהתיכון, הקימו את SISTORY בדיוק בשביל זה. הן מעצבות זיכרונות, אוצרות רגעים נעימים בחיים, כאלה שתמיד כדאי להיזכר בהם.

"אנחנו מצלמים היום המון באמצעות הסלולרי", אומרת לילך, "ואנשים לא לוקחים אתם את המצלמה של פעם. השימוש של אנשים בתמונות הוא להעלות לאינסטגרם, לפייסבוק, לעשות שייר בווטסאפ המשפחתי ובסופו של דבר אנשים מבוגרים מחפשים את הפריט שאפשר לדפדף בו ולא רק להעביר תמונות בטלפון".

"אנשים אוהבים שזה מוחשי, ולא על המסך", מוסיפה ענבר, "בעיקר אלבומי חיים שמאגדים תמונות מתקופות שונות, חלקם מהתקופה האנלוגית, כך שאנחנו סורקות תמונות שחור-לבן. אפשר לעבור על חיים של בן אדם בהתבוננות בספר שמאגד תמונות מכל הרגעים המשמעותיים".

אתן הולכות נגד הזרם ונגד הטכנולוגיה
לילך:
"נכון. זה עידן דיגיטלי, אינסטנט, מהיר, זריז וזול. אנחנו עושות הפוך ואומרות, עצרו. אנחנו רוצים מזכרת מתקופה ורק את התמונות הכי טובות שמייצגות את התקופה. אנחנו שמים אותן בספר איכותי ומשמעותי, ושומרות עליו הרבה זמן. זה משהו שנשאר לכל חיים".

לילך שפירא, יוצאת חברת היי טק בתחום הדפוס הדיגיטלי, וענבר צחובוי-פורת, שהייתה מטפלת בפסיכותרפיה גופנית, חשבו איך הן יכולות לשתף פעולה, ולילך מספרת כיצד חברו לפרויקט המשותף שלהן: "מהאהבה של שתינו לנוסטלגיה ותמונות ואלבומים, שאהבנו תמיד, נולדה SISTORY, מיזם נשי שמחבר בין העולמות של שתינו. אצלי מהצד הטכני של הדפוס הדיגיטלי, שמתמקד באיכויות ובדפים, ואצל ענבר מהצד הרגשי".

מדוע לא לבחור בפלטפורמות האלבומים להמונים?
ענבר:
"פעם עשיתי אלבום ליום ההולדת של בעלי בפלטפורמות להמונים ולא הפסקתי לקלל. עבור מי שלא מיומן, זה לוקח הרבה זמן גם בסינון וגם בבחירת התמונות".

לילך: "עם כמה שאת משקיעה, זה יוצא נחמד אבל לא מגיע לרמות הגבוהות. החלטנו שאם אנחנו עושות משהו, זה לא יהיה בר השוואה, זה יהיה משהו אחר לגמרי".

חלק גדול מהלקוחות שלהן מגיע עם אלפי התמונות ומבקש מהן לסנן ולבחור את המוצלחות ביותר. חלק אחר בוחר בעצמו את התמונות. הן ממיינות את התמונות לפי נושא האלבום וראשי פרקים המוגדרים עם הלקוח, ואז ניגשות למלאכת העיצוב. "העיצוב נגזר באופן ישיר מהתמונות שבידינו", אומרת לילך.
"זוויות הצילום והרגעים שבחרו לתעד משפיעים באופן ישיר על הדרך שבה אנו בוחרות לעצב את דפי האלבום.
אחרי שהלקוח מאשר את הסקיצה הוא מקבל אלבום מקסים ארוז בצורה מוקפדת עם תשומת לב לכל הפרטים הקטנים".

הן אינן עובדות עם תבניות גרפיות, וכל אלבום נתפר לפי אופיו האישי. "אחד הדברים שמייחדים אלבום והופכים אותו לאישי, מעבר לתוכן, הוא כריכה", מסבירה ענבר. "אנחנו מציעות קולקציית כריכות מפוארת במגוון רחב של חומרים ושל טקסטורות, כך שאפשר להרגיש את האלבום גם במגע המיוחד לו, ולא רק להסתכל בו ולהתפעל ממנו. הכריכה והאריזה בגימור גבוה ומלא סטייל, והן חלק מאוד משמעותי בהגשה שלנו". 

משפחות בין דוריות של סבתא-אימא-נכדה פונות אליהן להפקת זיכרונות בסגנון "חיים שכאלה". לילך: "נפרסים לפנינו חיים שלמים של משפחה, ולרוב הספרים מוגשים כמתנה לציון יום הולדת עגול. אנחנו נחשפות לסבתא שיש לה ילדים, נכדים ולעתים אף נינים. באלבומים אלה אנחנו עוברות מסע שלם יחד עם הסבתא וחוזרות לתמונות מהעידן האנלוגי, עד שמגיעות לתמונות הדיגיטליות העדכניות".

איך מעצבים זיכרונות?
ענבר:
"את ההשראה לעיצוב האלבום אנחנו שואבות מהתמונות עצמן, והן לוקחות אותנו למסע היכרות. אנחנו לומדות את הסגנון שמתאים להן, לפי האווירה ולפי הסגנון של האנשים, ומקבלות השראה לדרך שבה נעצב את האלבום ולכריכה שתתאים לו". 
מקום התיעוד הוא משמעותי. ענבר מסבירה כי "מטרת כל אלבום שנוצר הוא להקפיא רגע בזמן ולתעד זיכרונות. האלבום מנגיש את החזרה לאותם רגעים קסומים, ומאפשר לאנשים לצאת למסע זיכרונות מרגש". 

לפעמים הן מתרגשות יותר מאלה שפונים אליהן. מעבר לעובדה שהן רואות זכות באפשרות להיכנס לחייהם הפרטיים של האנשים שהן פוגשות ולחלוק איתם חוויה אישית, הן נתקלו במספר לא קטן של סיפורים מרגשים.

"פגשנו משפחה שבה זוג הורים וארבעה בנים, שעזבו הכול ויצאו לטיול של חצי שנה", מספרת לילך. "קיבלנו אלפי תמונות מדהימות שריכזנו לשני אלבומים מטריפים. היה יפה לצאת איתם למסע דרך התמונות ולראות, בעיקר על הילדים, איך גדלו והתפתחו בתקופה הזו. דרך התמונות נשקפה גם הדינמיקה בין האחים ונחשפו רגעים משפחתיים. האלבום לווה ביומן מסע שהאם כתבה, כך שממש הרגשנו שהיינו שם יחד איתם באוסטרליה ובפיג'י, ושאנחנו משחזרות עבורם את החוויה ומתעדות אותה הכי קרוב למציאות". 

"אני זוכרת אלבום 'חיים שכאלה' עבור ראש משפחה שחגג יום הולדת 90", מספרת ענבר. "הוא היה ניצול שואה שעלה לארץ והתיישב בקיבוץ. מהתמונות ומהברכות יכולנו להרגיש שאנחנו מכירות אותו - אדם מדהים שזכה לברכות מרגשות גם מצד הצעירים בחבורה, שהודו לו על המעורבות בחייהם".

ולילך נזכרת בסיפור מרגש אחר: "פנתה אלינו אישה, אימא לשלושה ילדים, שבעלה היה על ערש דווי. היא ביקשה להפיק אלבום לכל ילד, עם תיעוד של זיכרונות הילדות שלו עם אבא. האב זכה להעניק לילדיו את המתנה המרגשת הזו ולהיפרד מהם באופן הכי משמעותי שאפשר לחשוב עליו". 

טיפים של מקצועניות SISTORY לעיצוב אלבום משפחתי מוצלח במיוחד

  • בחרו נושא מגובש - כל אלבום מספר סיפור דרך תמונות. התמונות אמורות להיות סביב הנושא הנבחר.
  • דברו בשפה אחידה - בחרו תמונות המדברות באותה שפה. אם בהכרח יש לשנות את השפה הוויזואלית, לוו את הצילומים בטקסט.
  • צרו תנועתיות והפיחו חיים - בחרו מספר תמונות דומות מאותה סיטואציה.
  • צרו דרמטיות - בחרו בעיצוב נקי והגדילו תמונות איכותיות לשם יצירת רושם.

הכתבה פורסמה במגזין "החיים הטובים"

ליצירת קשר עם מאיה גז (תוכן פרסומי)
יש למלא פרטים ונחזור אליך בהקדם

Loading...

מומלץ להתפנק עם הטבות חדשות

{{PRODUCTID.NAME}}

{{ProductId.Website_ShortInfo}}

מומלץ להיפגש כאן

iconfinder-time-24-103169-1.svg

{{ProductId.Date}}

iconfinder-map-pin-location-2546981.svg

{{ProductId.Location}}

מומלץ לטייל במקומות חדשים

iconfinder-time-24-103169-1.svg

{{ProductId.Date}}

iconfinder-map-pin-location-2546981.svg

{{ProductId.Location}}

הצטרפו לרשימת 
התפוצה שלנו

Loading...