המפגש נפתח בשאלה: "מהי האסוציאציה אשר עולה לנו לראש כשאנו שומעים את המושג דיאטה?" התשובות הרווחות כללו פתרונות קיצוניים כמו היו הימנעות מפחמימות והפסקת אכילה. אך ד"ר אורן שלל את אלה על הסף, והציג ארבעה פתרונות מפתיעים לירידה בריאה במשקל.
דיאטת הפחמימות של ד"ר דין אורניש
מבוססת על תפריט פחמימות ומוצרים דלי שומן. שיטת תזונה זו נועדה במקור לסייע למטופלים שלקו במחלות לב וכלי דם. היא מושתת על מאכלים נוגדי חמצון ועשירים בסיבים תזונתיים. בעיקרה כוללת צריכת מזונות עשירים בפחמימות מורכבות. בנוסף, היא משלבת פעילות גופנית, הימנעות מעישון והתמודדות עם מצבי סטרס.
הדיאטה הקטוגנית של ד"ר אטקינס
עיקרה צריכת שומנים חלבונים והימנעות מפחמימות.
דיאטת סוגי הדם
העוסקת במזונות יעילים ניטרליים ומזיקים ביחס לקבוצת הדם של כל אחת ואחד.
הדיאטה הפלאוליתית
מושתתת על תזונתו של האדם הקדמון. עיקרה צריכה של בשר רזה ,שורשים, אגוזים, ירקות ופירות המאפיינים את התקופה שקדמה לעידן החקלאות. קפה, תה, מיצי פירות, אלכוהול קטניות וחלב אסורים על פי שיטה זו.
מעבר לסקירת הרעיון העומד בבסיס כל דיאטה, ד"ר אורן הסביר מהם הסיכונים והקווים האדומים בשינויי תזונה אשר אינם נעשים תחת השגחה רפואית. הוא הוסיף וציין כי על כל שיטה להיות מותאמת אישית.
ד"ר אורן ביאר גם את המושג "צפיפות תזונתית". השקפתו היא כי הבריאות הגופנית הינה פועל יוצא של כל מה שאני אוכלים פיזית, נפשית ורגשית. "ככל שהמזון שלנו איכותי יותר, עשיר בוויטמינים ומינרלים, כלומר 'צפוף' תזונתית אנו מקדמים את בריאותנו. מזון עשיר בקלוריות ,מזון תעשייתי ומעובד, מזון שמן ודל במינרלים ובוויטמינים, הינו מזון בעל צפיפות תזונתית נמוכה אשר מרחיק אותנו מקו הבריאות".
בהתייחס לאורח חיים בריא אורן טוען כי התזונה במובן הנפשי חייבת גם היא להיות עשירה. "פעולות כמו חשיפה למוזיקה, קולנוע, תיאטרון, ביצוע פעילות אירובית וקיום אינטראקציה חברתית מקדמות את בריאותנו והופכות אותנו למאושרים יותר. צריכה מוגברת של חדשות ומידע תקשורתי משרה לחץ ומלווה בפעילות פסיבית ומזיקה מאוד הן בפן הנפשי והן בפן הבריאותי".