"סולו". אם אין אני לי

100 מתכונים שפותחו על ידי כמה מהמתכונאיות הטובות והוותיקות בישראל, אינספור טיפים, תועפות חוכמת מטבח וטקסטים מלאי השראה של אנשי אוכל ותרבות

 

"סולו" הוא ספר בישול עם מתכונים מותאים במדויק למנה אחת. מי שמבשל לעצמו (או רוצה להתחיל) ימצא כאן מנות, ארוחות, טכניקות, שיטות לניהול הבישול וטיפים שיעזרו לבשלנים מתחילים ו"משופשפים" לתפעל שגרת מטבח ולבנות תפריט כיפי ומגוון בלי לבלות שעות במטבח, בלי להיתקע עם חצי ביצה ובלי לשטוף הרים של כלים.
השוק הישראלי היה כנראה, צמא למידע ומתכונים במידות קטנות שכן יש לא מעט אנשים המנהלים משק בית יחידני. למעשה, על פי דו"ח משקי הבית לשנת 2022 של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה למעלה מחמישית(!) ממשקי הבית בארץ הם של יחידים, המספר הולך וגדל בהתמדה
.
הספר נולד כשהנטורופתית יפעת אביקסיס וגיסתה אורה אביקסיס (מנחת תיאטרון ומלווה רוחנית במוסדות רפואיים) הבחינו שי בסביבתן הקרובה החיים לבדם - מחברים שהתגרשו, דרך ילדיהן הרווקים ועד לאמהות שלהן או מבוגרים - מסתבכים עם בישול במינונים קטנים נתקעים עם שאריות או עם סירים שהם נאלצים לאכול מהם עד שהם מאבדים את התיאבון – ואז הם מתייאשים ומפסיקים לבשל.
מתוך הבנה כמה הבישול, הדאגה לעצמך והיכולת לאכול טוב הם חלק מהותי מחיים בריאים ומאושרים, הן לקחו על עצמן את האתגר ליצור ספר הרואה את היחיד כעולם ומלואו, שמצית מחדש את חדוות הבישול, שמעודד את הקוראים לטפח ולאהוב עצמם דרך אוכל
.
יפעת ואורה יצקו את הידע שלהן בטיפול ובתזונה לתוך הדפים ויחד עם העורכת יונית נפתלי רתמו לשורותיו כמה מהמתכונאיות שפיתחו מתכונים למנות, ארוחות, מוצרי מזווה ועוד שלל הברקות מותאמות בדיוק למידות של בשלני ובשלניות סולו. בנוסף, בספר יש גם הגיגים, סיפורים וזכרונות אוכל של חמישה סופרים, אנשי קולינריה ותרבות (ארז קומורובסקי, הילה אלפרט, שירי ארצי, יובל פלוטקין וארז קו-אל) שמרחיבים את גבולות המחשבה על בישול ואכילה סולו כדי שכולם ירגישו בנוח לפתוח לעצמם שולחן לאחד/ת.

קציצות גונדי במרק ירקות

רינת צדוק

מנה אחת של מרק ו-7-6 קציצות

מתוך הפרק קלאסיקות גרסת הסולו

קוראים להם לפעמים גם הקניידלך הפרסיים, אולי כי כמו הקניידלך הם רכים, אוורירים, כשרים לפסח ומשתכשכים במרק, אבל בזה נגמר הדמיון. הגונדי נוטים יותר לצד הקציצתי של החיים וכוללים קמח חומוס, עוף, תבלינים וירקות. התערובת הבסיסית כל כך מוצלחת שמכינים ממנה עוד מליות ומנות.

 

לגונדי:

 

100 גרם עוף טחון (אפשר תערובת של חזה עוף ופרגית או חזה עוף בלבד)

1/2 קישוא מגורר דק וסחוט היטב (החצי השני ילך למרק)

1/2 בצל בינוני מגורר גס וסחוט היטב (החצי השני ילך למרק)

1 גבעול בצל ירוק קצוץ דק (לא חובה)

1 שן שום כתושה

1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר (לא חובה)

1/2 כפית מלח פלפל שחור גרוס

1/2 כפית הל טחון

1/2 כף שמן זית

2 כפות קמח חומוס

 

למרק

3 כפות שמן זית

1/2 בצל בינוני חתוך גס

2 שיני שום פרוסות 1 כפית שורש כורכום קצוץ או 1/2 כפית כורכום טחון

1 גבעול סלרי כולל העלים, פרוס

1/2 קישוא פרוס לעיגולים

1 כפית מלח פלפל

שחור גרוס 4

כוסות מים רותחים

מיץ סחוט טרי מ-1/2 לימון

 

מכינים את תערובת הגונדי:

מערבבים את כל חומרי הגונדי בקערה ולשים לתערובת אחידה ודביקה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. אם הכנתם את התערובת מבשר טרי (ולא מופשר), אפשר גם להקפיא: משטחים את התערובת בשקית זיפלוק ושומרים במקפיא עד חודש.

בינתיים מכינים את המרק:

שמים 3 כפות שמן זית, בצל, שום ושורש כורכום טרי (כורכום טחון מוסיפים רק בהמשך) בסיר בינוני ומטגנים כ-5 דקות על להבה בינונית לתחילת ריכוך והזהבה.

מוסיפים סלרי, קישוא, כפית מלח, פלפל שחור וכורכום טחון (אם משתמשים) ומאדים כ-5 דקות על להבה בינונית עד שהקישוא מתחיל להתרכך.

מוסיפים 4 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי 5 דקות לחיבור טעמים.

מבשלים את הקציצות במרק: בידיים רטובות יוצרים מהתערובת 7-6 קציצות רכות בגודל כדורי פינג פונג. הקציצות עוד יתנפחו בבישול. מכניסים את הקציצות למרק, מגביהים להבה ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים כ-20 דקות עד שהקציצות מוכנות. מדי פעם מנענעים את הסיר כדי שהקציצות יתעטפו בנוזלים. אוכלים חם.

המתכון של רינת צדוק

 

ליצירת קשר עם מערכת ביגטיים
יש למלא פרטים ונחזור אליך בהקדם

Loading...

מומלץ להתפנק עם הטבות חדשות

{{PRODUCTID.NAME}}

{{ProductId.Website_ShortInfo}}

מומלץ להיפגש כאן

iconfinder-time-24-103169-1.svg

{{ProductId.Date}}

iconfinder-map-pin-location-2546981.svg

{{ProductId.Location}}

מומלץ לטייל במקומות חדשים

iconfinder-time-24-103169-1.svg

{{ProductId.Date}}

iconfinder-map-pin-location-2546981.svg

{{ProductId.Location}}

הצטרפו לרשימת 
התפוצה שלנו

Loading...