ריבת תותים ונענע
דרך נפלאה לנצל את עונת התותים הקצרה וליהנות מהם כל השנה
מרכיבים (ל-3 צנצנות של 250 מ"ל כ"א):
- 1/2 1 ק"ג תותים בשלים, שטופים וקטומים
- 4 כוסות סוכר
- 1/3 כוס מיץ לימון טרי
- חופן עלי נענע שטופים וקצוצים
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מנירוסטה בעל תחתית עבה מניחים את התותים ומועכים אותם קלות במועך תפוחי אדמה.
מבשלים אגב ערבוב על גבי להבה נמוכה כ-15 דקות, להוצאת הנוזלים המיותרים.
- מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון ומערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
כשהכבודה רותחת, מנמיכים את הלהבה בחזרה, מוסיפים את הנענע וממשיכים לבשל כ-25 דקות, ללא
ערבוב או כיסוי.
- במידה ונוצר קצף על פני הריבה, ניתן להסירו בזהירות בעזרת כף רחבה.
- כיצד יודעים אם הריבה מוכנה? הוציאו בזהירות כפית ריבה מהסיר (חם!) והעבירו את תוכנה על צלחת
בטמפרטורת החדר. במידה והיא מתחילה להקרש מייד – הריבה שלכם מוכנה.
- רוחצים צנצנות היטב במים חמים ולא מנגבים. מניחים הפוך על גבי מגבת מטבח נקייה. כשהריבה מוכנה,
יוצקים אותה אל תוך הצנצנות. מצננים ורק אז סוגרים את המכסה. הריבה יכולה להחזיק גם שנה במזווה קריר וחשוך.

טארט וניל ותותים
אין לכם תותים? גם פירות קיציים כאפרסקים, משמשים ואפילו ענבים חצויים יעשו את העבודה
מרכיבים (לטארט בקוטר 24 ס"מ)
לקלתית:
- 100 גרם סוכר לבן דק
- 2 כוסות קמח לבן
- 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- 1 חלמון מביצה גדולה
לקרם:
- 1 כוס + 2 כפות חלב רגיל
- 3 חלמונים
- 1/4 כוס סוכר
- 2 כפות גדושות קורנפלור
- 250 גרם תותים טריים, חצויים לאורכם
- אבקת סוכר/ ג'לי תות לקישוט
אופן ההכנה:
- מכינים את הקלתית: במעבד מזון מצויד ב"וו גיטרה" מערבלים יחד את הסוכר, הקמח והחמאה, עד
שמתקבל מרקם חולי. מוסיפים את החלמון ומוסיפים לעבד רק עד שהבצק מתגבש. מהדקים מעט בעזרת
הידיים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
- בינתיים מכינים את הקרם: בסיר בעל תחתית עבה מביאים את החלב לסף רתיחה.
- בקערה נפרדת טורפם היטב את החלמונים עם הקורנפלור והסוכר. יוצקים מעט מהחלב החם על תערובת
החלמונים ומערבבים היטב בעזרת מקצף ידני. ממשיכים באיטיות רבה עד שכל החלב נטמע בתערובת
החלמונים.
- מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת. מסירים מהאש כשמופיעות
בועות קטנות על פני הקרם. מחזירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה.
- מחממים תנור ל-160 מעלות צלזיוס.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים לעלה בעובי 1/2 סנטימטר, על גבי משטח מקומח.
מעבירים את העלה בזהירות לתבנית אפייה משומנת בחמאה. במידה ונקרע מעט, ניתן לחבר בעזרת הידיים.
מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומעבירים למקפיא לרבע שעה.
- מהמקפיא מכניסים ישירות אל התנור. אופים כ-12 דקות עד שהקלתית מזהיבה קלות.
- לאחר האפייה מצננים את הקלתית, יוצקים את הקרם ומסדרים את התותים מעל. מעטרים במעט ג'לי תות או
אבקת סוכר.

גלידת יוגורט ותותים
טעים יותר מכל גלידה קנויה, וגם הפתעה נפלאה להכין עם הנכדים. וכבר אמרנו שלוקח דקה להכין אותה?
מרכיבים (ל-6 מנות):
- סלסלה גדולה (350 גרם) של תותים בשלים
- 1 מיכל יוגורט איכותי בעל 6% שומן ומעלה
- 2 כפות דבש
- לקישוט: שבבי קוקוס קלוי, שוקולד לבן, סוכריות
אופן ההכנה:
- שוטפים את התותים ומייבשים היטב. קוטמים את הגבעול וחותכים אותם לקוביות. מעבירים להקפאה בכלי אטום.
- מעבירים את התותים למעבד מזון (לא בלנדר). מוסיפים את הדבש והיוגורט ומפעילים בפולסים קצרים כדקה.
- מעבירים לקערות אישיות (מומלץ לקרר אותן במקפיא), מקשטים בקוקוס קלוי ושוקולד לבן. מגישים מיד.

סלט תותים, ארוגולה, גורגונזולה ובלסמי
קל להכנה, טעים בטירוף וגם בריא. אפשר להחליף את הארוגולה בתרד טרי ואת הגבינה בכל סוג שמתחשק לכם
מרכיבים (ל-4 סועדים):
- 1 סלסלה גדולה (350 גרם) של תותים בשלים
- 2 חבילות של עלי ארוגולה (ניתן להמיר בתערובת עלי בייבי)
- 1/2 בצל שאלוט
- 200 גרם גבינת גורגונזולה
- חופן אגוזי מלך, קצוצים גס
לרוטב ויניגרט-בלסמי:
- 1 כוס שמן זית משובח
- 1/3 כוס חומץ בלסמי
- 2 כפות בצל שאלוט, קצוץ
- 1 כפית שום טרי, קצוץ
- 1 כפית סוכר
- 1 כוס שמן זית משובח
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- שוטפים את התותים, ומייבשים היטב. קוטמים את הגבעול וחותכים אותם לאורכם
- פורסים את הבצל לרצועות דקיקות.
- מערבבים את מרכיבי הסלט: התותים, הארוגולה, הגבינה, האגוזים והבצל.
- מנערים בצנצנת את מרכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט.

הכתבה המלאה התפרסמה במגזין "החיים הטובים".