מנות בניחוח קאריבי של אורז בחלב קוקוס ומנגו, גזרים בפסטו פיסטוק ועוגת לימון בחושה חמוצה-מתוקה. נראה מבטיח (וגם מקיים) אולי לא נגיע לקאריבים בקרוב אבל לפחות נטעם מנות בגוון ובניחוח קאריבי
סטיקי רייס ומנגו
מרכיבים:
-
1 מנגו בשל חתוך לקוביות
-
1 מיכל חלב קוקוס
-
125 גרם אורז בסמטי או אורז לבן רגיל
-
3 כפות של ממתיק לבחירתך (סטיביה/ מי סוכר וכדומה)
-
קומץ מלח
-
שבבי קוקוס
-
שומשום
-
עלי נענע
.jpg)
צילום: Teka Studio
הוראות הכנה:
-
לבשל את האורז עם קורט מלח במשך 20 דקות במים רותחים. לסנן ולהניח בצד.
-
יוצקים את החלב קוקוס לסיר יחד עם הממתיק שבחרנו מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב במשך 10 דקות, מורידים מן האש ומפרידים מעט רוטב בקערה על מנת לקשט בסיום.
-
מוסיפים לתוך הרוטב שבסיר את האורז המבושל, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
-
להגשה: מניחים את האורז בתוך קעריות עגולות והופכים על צלחת ליצירת גבעת אורז. מקשטים בקוביות מנגו, ברוטב שנותר, בשבבי קוקוס, שומשום ובעלי נענע.
גזר צלוי בפסטו פיסטוק
.jpg)
צילום: Teka Studio
מרכיבים:
-
500 גרם גזר שלם – כולל עלים
-
2 כפות שמן זית כתית מעולה
-
קורט מלח
-
קורט פלפל שחור גרוס
לפסטו:
-
35 גרם פיסטוקים מומלחים (ללא הקליפה)
-
20 גרם עלי בזיליקום
-
35 מ"ל שמן זית כתית מעולה
-
קורט מלח
-
קורט פלפל שחור גרוס
להגשה:
-
עלי בזיליקום (לפי הטעם)
-
פיסטוקים מומלחים (לפי הטעם)
הוראות הכנה:
-
שוטפים את הגזרים היטב מסירים את העלים ושומרים לפסטו, וחותכים אותם לאורכם. מחממים מחבת על גריל, עם 2 כפות שמן זית, מניחים את הגזרים החתוכים ומפזרים קורט מלח ופלפל. מבשלים את הגזרים כ-5 דקות מכל צד, מסירים מהאש ומניחים בצד.
-
לפסטו: טוחנים את הפיסטוקים והשמן במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן מוסיפים את עלי הגזר והבזיליקום, טוחנים שוב, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים היטב, זולפים את הפסטו על הגזר החם ומגישים עם כמה עלי בזיליקום ופיסטוקים קצוצים לפי הטעם.