יש דברים שקורים לך פעם בחיים ואתה רוצה לשמר אותם איתך לתמיד. כזו היתה החוויה שעברה ליאורה ה' ביום הולדתה ה-65. ליאורה, עורכת לשונית ומתרגמת, אם לשלושה בנים וסבתא גאה ל-3 נכדים, לא יכלה לשער איזו חוויה רקמו בעבורה בני משפחתה כשהתבקשה על ידי בעלה לפנות יום שיוקדש ליום ההולדת שלה.
יום של הפתעות
"יצאנו לדרך והגענו לבית קפה מלא בובות של וקישוטים של פיות ('א-פיה' בקיבוץ עינת) -מקום מקסים, שתפור בדיוק עלי, חובבת פיות ידועה. הייתי מלאת התפעלות מבעלי, שידע לבחור מקום הולם כל כך לחגוג בו אך כשביקשנו ללכת הגישה לי בעלת המקום, במקום חשבון, מגילה גלולה בסרט. במגילה נכתב שאני יכולה להחליט האם אני רוצה להמשיך בחיי השגרה או שאני מוכנה לצאת לחוויה שתשנה בי משהו. בחרתי כמובן באופציה השנייה, נפרדתי מבעלי, כפי שנתבקשתי במגילת הכתב, וביציאה מבית הקפה פנה אלי בחור והזמין אותי להצטרף אליו לנסיעה. במכונית התנגן שיר של שלום חנוך שכל כך אהוב עלי. מיד הבנתי שהמסע הזה עומד להיות הדבר הכי לא צפוי שיכולתי לצפות לו" מספרת ליאורה.
נסים ונפלאות
המסע הקסום של ליאורה התנהל כמו חידה מספר של אגתה כריסטי, הסופרת הנערצת ביותר עליה. בכל שלב היא התבקשה לנחש, ממש כמו מיס מרפל מספריה של כריסטי, מה יקרה בשלב הבא. אירוע מרגש רדף אירוע הזוי "כמו למשל מוכרת מדוכן פיס שהציעה לנו כרטיס פיס תמורת... ספר. לתדהמתי, הבחור שאתי שלף מהמכונית את הספר 'ג'יין אייר', זו שאני בעצמי תרגמתי לפני שנים במהדורה שאזלה מהשוק מזמן וביצע את העסקה..."
באחד מרגעי השיא של היום היא מצאה את עצמה בסוכת גפנים עם נוף לים: "עצמתי את עיניי ופתאום הרגשתי שהונח בחיקי כלי נגינה. די מהר הבנתי שזו גיטרה, כי הלוא רק לאחרונה הצהרתי בפני משפחתי שהחלום שלי הוא ללמוד לנגן בגיטרה. מצאתי את עצמי, לראשונה בחיי, פורטת על גיטרה, בעינים עצומות, ושרה יחד עם חברי למסע, שגם הוא מנגן בגיטרה משלו. זו היתה חוויה מוזיקלית וחושנית מופלאה."
פרץ רגשות
עד מהרה נוכחה ליאורה שלמזימה שנרקמה מאחורי גבה שותפות גם חברותיה הטובות ובני משפחתה הקרובים. "כשחזרנו למכונית להמשך המסע, מצאתי בה אלבום ובו ברכות מחברותיי הטובות. כותרת האלבום היתה 'להן-אורה', משחק מילים על שמי המבטא את המקום שליבחיי חברותי.אני, שלא יודעת לבכות, ייבבתי כשקראתי את הברכות המרגשות.כשעצרנו בתחנת דלק הפקיד בידיי לפתע מנהל התחנה מחשב נייד, שעל מסכוהופיעו שלושת בניי. נשארתי לבדי במכונית וצפיתי בסרט שהכינו ילדי ובו הם אומרים לי, זה אחר זה, מה אני בשבילם...אם קודם ייבבתי בשקט, כאן כבר עברתי למצב צבירה אחר..."
הסלון הפרטי
אל ההתרגשות הרבה חברה גם ההכרה, שמאחורי כל ההפתעות האלה עומדת יד מארגנת שיודעת בדיוק מה היא עושה. אבל לליאורה לא נותר די זמן כדי לתהות מי עומד מאחורי הפקת האירוע הגדול בחייה."באחת התחנות הבאות של היום הרצוף בהפתעות ותגליות הגעתי למפגש הבעתי עם קול בביתה של גברת נחמדה. למדתי פיתוח קול אצל כמה מוריםואני שרה שנים במקהלה, אבל במפגש הזה הצלחתי להוציא מעצמי קולות שלא ידעתי שקיימים בי, וזה היה נפלא."
המסע המרגש הפגיש את ליאורה לא רק עם אהוביה ותחביביה, אלא גם עם העבר הרחוק: "המכונית נעצרה ליד חצר בית שבה ישבה אישה חבושה בכובע עתיק יומין ובידה עיתון שהתאריך המצוין עליו הוא יום לידתי המדויק. בעיתון הופיעה מודעת איחולים להולדת התינוקת החדשה - אני. האישה הובילה אותי לחדר שבו המתינה לי שמלה מהמאה ה-19, תפורה למידותי, וכובע תואם. החלפתי את בגדי ונכנסתי לסלון ההדור, שהיה מעוצב להפליא בתמונות, אוספים, כלי מטבח ווילון– כולם בסגנון המאה ה-19.
להפתעתי הרבה, גיליתי בו אחת מחברותי הטובות, גם היא בשמלה מהתקופה, שהזמינה אותי להצטרף אליה למשתה אינטימי. הבחור שליווה אותי במשך היום,לבוש פראק ופפיון, התיישב ליד הפסנתר וניגן ואלס של שופן. כשסיים, הופיעו ארבעה נגני כלי מיתר שניגנו את אחת היצירות האהובות עלי לרביעיית כלי מיתר מאת המלחין שוברט. הרגשתי כמו בחלום - הרי לא פעםאמרתי לבעלי שבגלגול הקודם ניהלתי סלון מוזיקלי. והנה קונצרט פרטי במיוחד בשבילי, בסלון..."
יום שמח
בסופו של יום, מצאה את עצמה ליאורה בבית קפה, שבו נתנה לה הזדמנות לחזור ולהרהר לרגע בחוויות שעברה. "ישבתי בשקט, בעיניים עצומות, מנסה להכיל את כל הריגושים. כשפקחתי את עיניי, הופתעתי לגלות מולי את בעלי היקר. לא זוכרת מתי ראיתי אותו כל כך מחויך...".לשניהם היה ברור, שאת היום הזה היא לא תשכח לעולם.
בעלה של ליאורה מלא שבחים לצוות שעמד מאחורי ההפקה המיוחדת – אנשי חברת Once, המתמחים בהפקת אירועים מסוג זה. כעשרה אנשים עמלו על הרעיונות היצירתיים, התכנון והביצוע המתוזמן היטב של כל דקה מ-7 השעות של החוויה החד פעמית, מרגשת ומעצימה. "מה אדם רוצה בסך הכול?" מסכמת ליאורה, "שיאהבו אותו בחייו. לא יכולתי לבקש הוכחת אהבה גדולה מזו. אני מרגישה שהחוויה הזו הכניסה תבלין חדש לחיי. מה שקיבלתי ימשיך ללוות אותי גם בעתיד – אני מתכוונת ללמוד לנגן בגיטרה ולשיר סולו – דברים שלא העזתי לעשות עד היום. זה היה עבורי יום חלום, עשוי להפליא, שנפרט לפרוטות זהב. המתנה הכי יפה שקיבלתי בחיי הבוגרים."
חברת Once מתמחה בתכנון והפקה של אירועים חווייתיים אישיים. לפרטים התקשרו אל מיכל נאור, טלפון 0525232052, או היכנסו לאתר www.once.co.il