נדב ברזילי (33), עידו ברזילי (31) יוצאי הקומנדו הימי וגלעד מור (37) הם יזמי נדל"ן הבונים כיום מעל 800 יח"ד ברחבי ישראל. פרויקט הדגל שלהם הוא Be – מתחם מגורי סטודנטים בתפיסה קהילתית טכנולוגית, אשר מייצרת לסטודנטים שיגורו במתחם חוויה בלתי נשכחת בתקופה היפה של חייהם. שיתוף הפעולה התחיל מפרויקט בנתיבות. יש להם היום פרויקטים בהיקף של 563 מיליון ש"ח והם הוכתרו כצעירים המבטיחים של עולם הנדל"ן. קבוצת ברזילי וגלעד מור הולכים להקים את רשת ה–Student co-living הראשונה בישראל.
"לפני שמתחילים לתכנן אנחנו קודם כל לומדים את השוק וקהל היעד - כולל מחקר ארוך, אפיון מוצר, צבירת ידע מהעולם ויישומו", אומר נדב.
"אנחנו מבינים שהעולם משתנה. קניות – עושים באינטרנט, נופשים עם Airbnb ועובדים בחללים משותפים כגון WE WORK. הקהילתיות היא נושא מרכזי בעולם החדש. פעם דיברו על מטרים, היום מבינים שצריך חלל פרטי פונקציונלי וחללים משותפים איכותיים".
מה ההבדל בין Be לבין מעונות סטודנטים קיימים?
נדב: ההנחה שלסטודנט מגיעה חווית מגורים כוללת. הדור שצומח כאן לא מחפש רק פתרון שינה, הוא רוצה ליהנות ממתחם שבו נמצאים חבריו ויש להם מקום להיפגש ולהנות. הוא יוכל להשכיר דירה בלחיצת כפתור ולדווח על תקלה במידת הצורך דרך אפליקציה, וכל המתרחש במתחם יהיה זמין עבורו כאן ועכשיו.
מה אתם מציעים לציבור המשקיעים?
המשקיעים ב–Be יכולים לרכוש דירה שתירשם על שמם בטאבו במתחם סטודנטיאלי אטרקטיבי עם ניהול מלא, בלי השכרת הדירה או בתפעולה השוטף. אנו מציעים דירות במחיר התחלתי של 465,000 שקל. הן מרוהטות וממוזגות ובעל הדירה יהנה מהכנסה פאסיבית בשקיפות ובקלות. זהו פרויקט יזמי עם ליווי בנקאי וערבויות על פי חוק המכר והמשקיעים זוכים לתנאי תשלום נוחים והון התחלתי של 30 אלף שקל.
בתמונה: נדב ברזילי, עידו ברזילי וגלעד מור - יזמי נדל"ן בוני פרויקט ה-Be. צילום: Shutterstock.
מהי בעיניכם חווית מגורים כוללת?
עידו: חוויה שנותנת מענה לכל צרכי הסטודנט. חלל פרטי שבו יש לו את כל הפונקציות כולל שירותים, מקלחת, מטבחון, פינת לימוד, פינת אירוח, מיטה זוגית, טלוויזיה וכו'. מחוץ לחדר, בדומה למה שעשו WE WORK בעולם המשרדים, יהיו חללים משותפים לרווחת הסטודנטים ברמה גבוהה הכוללים: כניסה עם לובי ובר, חלל לימודים, חלל כביסה עם משחקים, חלל ורסטילי ליוגה, TRX ובית כנסת, גג מעוצב ועוד.
תוכלו לאפיין את הסטודנטים שיגורו במתחם?
גלעד: הדור החדש מאופיין כגלובלי, ויזואלי וטכנולוגי עם שאיפה לצדק חברתי. חשוב לו נושא הביטחון, והוא מרוכז במסכים. חלקם הגדול של הסטודנטים נתפסים כבודדים ונואשים לקשר, מצד אחד הם אוהבים חיי חברה ומצד שני צריכים עזרה ביצירת קשר.
איך התאמתם את התכנון לדור ה–z?
עידו: את הדור הזה פחות מעניין גודל הדירה, אלא מה היא מציעה ואיך משדרגים את חיי החברה והקהילה שלו והחוויה הכללית. התכנון שם דגש על תיעול הקשר בין הסטודנטים. כל חלל שיתופי יעזור ליצור אינטרקציה חברתית. לדוגמא, הלובי הוא גם בר ומסלול הכניסה עובר דרך חלל הלובי עד המעליות שמרוכזות כך שאפשר לעבור דרך שאר הסטודנטים . חלל הכביסה כולל משחקים, וכשסטודנט ממתין הוא יכול לשחק. המתחם כולל גם פאטיו חיצוני, פינות ישיבה ומסך גדול להקרנת סרטים ומשחקי ספורט, חדר כושר ומתחם לימודים גדול.
תפתחו את המודל לדיור לגיל השלישי?
גלעד: "קהילה היא דבר מהותי בחיי אדם. כמו שסטודנטים הם קהילה הומוגנית כך גם אוכלוסיית הגיל השלישי. כיום הפתרון עבור חתך הגלאים לגיל השלישי חלקי ולא מספק את שכבת הביניים. יש פתרון למאוד עשירים או לחלופין פתרון ממשלתי למעוטי יכולת. ככל שעולה תוחלת החיים ושירותי הרפואה מתקדמים אנחנו רואים גידול בשכבת הגיל השלישי שרוצים ליהנות מהחיים ובצדק, עבורם להחזיק בית גדול זה נטל כבד וכבר לא משרת אותם. הם טסים לחו"ל, מקבלים השראה וחווים עולם. אנחנו כמומחים בניהול קהילה יכולים לייצר להם פתרון מקיף, לענות להם על הצורך המרכזי של הבדידות ולייצר להם חוויה איכותית ומכבדת של חיים טובים ומאושרים".
מהן תכניותיכם לעתיד?
נדב: בחמש השנים הבאות להתרחב לעוד מתחמי מגורים סטודנטים בארץ ולפתח את המודל לדיור לגיל השלישי . והלאה? לעסוק בפעילות בתחום הנדל"ן השיתופי ולהשפיע על דור העתיד בתחום החינוך באזורי הפעילות שלנו.
דוד המלך 1, הרצליה פיתוח | 9511777–09