נשואה למאפיה

צילום: איגור לובנסקי.

שום דבר בעבר הרחוק של קרן אגם (47), לא הכין אותה לקריירה הנוכחית. היא נולדה בסיני, פרשה מבית הספר ומבית ההורים בגיל 15 ועברה לגור בחוות סוסים ("הייתי ילדת פרא. הייתה לי הפרעת קשב ואז לא היו מודעים לכך"), ועבדה בהפקות טלוויזיה ומוזיקה. כשבנה הצעיר, כיום בן 13, נולד, היא החליטה לפנות לקריירה עצמאית. "לא ידעתי מה הכיוון. לכן בשלב ראשון התפטרתי, לקחתי פיצויים וחתמתי אבטלה. התחלתי לעבוד מהבית בהפקות מוזיקה עם אמנים כמו חן צימבליסטה, ועבדתי בחברה הודית-ישראלית בתחום המוזיקה. אחרי כמה שנים פתחתי עסק לניהול שירותי משרד מהבית. זו הייתה עבודה אינטנסיבית עם הרבה משמעת עצמית אבל היה לי נוח לעבוד מהבית, ובין משימות להכין ארוחת צהריים לילדים ולתלות כביסה. לא הייתי תלויה באף אחד, וזו בעצם הייתה העצמאות שלי". תוך כדי השהייה בבית החלה אגם להימשך לעולם האפייה. האירוע המכונן קרה כשביקשו ממנה להביא עוגה לאירוע. "כולם אהבו וביקשו מתכון", היא משחזרת בחיוך. "אהבתי את תשומת הלב והמשכתי. בכל פעם שהיה אירוע התנדבתי להביא עוגה והתחלתי לשחות בעולם הדיגילי, ולשוטט בבלוגים ישראלים ומחו"ל". החברה והקולגה חגית ביליה, בעלת הבלוג המצליח "לייזה פאנלים", עודדה אותה לפתוח בלוג. "לא הבנתי מה לי ולבלוגים. מי ירצה להכין את המתכונים שלי? איך אני אצלם ואכתוב? אפילו מצלמה לא הייתה לי. הייתי מצלמת במצלמת הווידיאו של בן זוגי וחותכת פריימים. חבר צלם שזיהה את המצוקה נתן לי מצלמה ישנה וגיליתי שאני מצלמת ממש טוב. זו הייתה תקופת פריחה של בלוגי אוכל והכל התקדם מהר". לפני שלוש שנים היא החליטה לפתוח בלוג עצמאי בשם "נשואה למאפייה", עם מתכוני אפייה ביתיים שפיתחה בעצמה. "אני נכנסת בבוקר למטבח, מסתכלת מה יש ומחליטה להכין. למדתי שהקהל הישראלי אוהב מתכונים מהירים ולא יקרים מדי, דברים נגישים ולא מסובכים. זה בדיוק מה שמאפיין את המטבח שלי. כשרוצים עוגה מורכבת אפשר לפנות לבלוג אחר. למשהו מהיר ונגיש באים אלי".

בתמונה: מימין: עוגת טחינה דבש ויודורט מקמח מלא.  צילום: קרן אגם. משמאל: קרן אגם. צילום: שלומי ארביב.  

הבלוג הוא למעשה עבודה במשרה מלאה. בכל יום מתווסף אליו מתכון שאגם מפיקה, מכינה, כותבת ומצלמת. כמות דומה של תשומת לב מופנית לאינסטגרם, לדף keren_agam שמחזיק ביותר מ-18 אלף עוקבים. רק לאחרונה שותף מתכון לעוגת משמש, יוגורט ולימון ב- thebakefeed, דף אינסטגרם עם 435 אלף עוקבים. "הייתי בהלם. העוגה קיבלה יותר מ-5,000 לייקים וחשיפה מטורפת, והתחלתי לקבל בקשות למתכונים מחו"ל", היא מספרת. ההצלחה במדיות החברתיות הביאה איתה שיתופי פעולה עם חברות מסחריות ואפילו עם שגרירות ישראל בהודו, לשם נסעה אגם להעביר סדנאות אפיה לרגל 70 שנה לכינון יחסי ישראל-הודו. עם האוכל – או העוגה – בא התיאבון. "רציתי להעביר את הידע שצברתי ובמקביל למצוא ערוץ כלכלי נוסף. פרסמתי סדנה ראשונה שהתמלאה ישר, ועשיתי אותה עם המון חששות. הייתי חסרת ביטחון אבל כשהסדנה הסתיימה הדבר הראשון שעלה לי לראש הוא 'וואו, אני רוצה עוד'". הצטרפות ל-EatWith, פלטפורמה לבשלנים שמארחים בבית לארוחות וסדנאות, הוכיחה את עצמה כצעד נכון והעסק המריא. כיום אגם מקיימת 2-5 סדנאות בשבוע במטבח הפרטי, בדיוק כמו בהתחלה. "לקראת כל סדנה יש המון עבודה כי בכל זאת אנחנו חיים בבית. צריך לסדר, לנקות, להכין בצקים וחומרים. לא חשבתי אף פעם לעבור לעבוד בחלל סדנאות, כי כשאומרים לי לצאת מהבית אני נלחצת. אני אוהבת את הבית והוא המקום שממנו הכל התחיל – אמא שרוצה להיות בבית, קרוב לילדים. גם כשאני עובדת אני עדיין כאן, במרחב המשפחתי".  

טיפ למתחילים: תקשיבו רק לקולות הטובים שבראש, לא לאלה שאומרים 'אני לא מספיק טוב'. שום דבר לא בא בקלות ויש נתיב שצריך לעבור. 

 

 

ליצירת קשר עם שרון בן דוד
יש למלא פרטים ונחזור אליך בהקדם

Loading...

מומלץ להתפנק עם הטבות חדשות

{{PRODUCTID.NAME}}

{{ProductId.Website_ShortInfo}}

מומלץ להיפגש כאן

iconfinder-time-24-103169-1.svg

{{ProductId.Date}}

iconfinder-map-pin-location-2546981.svg

{{ProductId.Location}}

מומלץ לטייל במקומות חדשים

iconfinder-time-24-103169-1.svg

{{ProductId.Date}}

iconfinder-map-pin-location-2546981.svg

{{ProductId.Location}}

הצטרפו לרשימת 
התפוצה שלנו

Loading...