כיצד נקל על הליך הגירושין?

הגירושין הוא משבר טראומטי למשפחה כולה, כשהסכסוך האישי שבין הצדדים מתלכד עם הסכסוך המשפטי ומערער את המערכת המשפחתית, שהיתה אמורה לספק תחושת תמיכה, הגנה ובטחון. 

הצדדים בגירושין הופכים לעיתים קרובות ליריבים באופן האישי ביותר והרגשות החזקים מלבים
את הסכסוך עוד יותר.
מערכת המשפט, שאמורה היתה לספק פתרון, לעיתים רק מלבה ומסלימה את הסכסוך שבין הצדדים
ומהווה כר אידאלי לצד המתוסכל לנקום בצד השני. 
חוויית הגירושין במאמרים דורגה כשניה מבחינת עוצמת הלחץ והמועקה בחיי אדם, מיד אחרי אובדן בן-זוג. 

אז איך בכל זאת ניתן להקל ולהתגרש נכון יותר?

יוכי ומוטי הם בני זוג הנשואים כבר 40 שנים. יוכי מכירה את מוטי מגיל 17, כשלמד שנה מעליה בתיכון.
לצבא היא כבר לא הלכה, שכן כשמלאו לה 18 הם כבר נישאו. כך היה מקובל אז. מוטי למד משפטים ויוכי התחילה ללמוד אומנות אך לאחר שנת לימודים נולדה ביתם הבכורה ומוטי הבהיר לה, שאי אפשר לגדל ילדים בשלט רחוק ושניהם החליטו שתישאר בבית. מאז נולדו להם עוד שני ילדים.
מוטי עו"ד ויוכי עקרת בית. כיום היא בת 57. שומרת על עצמה, עושה ספורט, הולכת לחוגים. לאחרונה מוטי הודיע לה שכבר שנים שהוא לא מאושר, הוא התאהב בסטאז'רית שלו ו... זהו, מתגרשים. מה עושים? לאן פונים? איך מתחילים? באיזו דרך לבחור?

היתרונות והקשיים הנובעים מפרידה וגירושים בגיל המבוגר

זוגות בנישואין בהם הילדים כבר עזבו את הקן, מחליטים שזהו הזמן הנכון להתגרש.
במשך שנים הם לא חיו בטוב, או לא היו מאושרים אך לא רצו לפגוע בילדים וכעת כשאלה "עזבו את הקן"
אין זמן טוב יותר לשינוי זה.

רכוש 

מחד– אחד בגילאים אלה נצבר כבר רכוש וניתן לחלקו. מאידך– לעיתים הרכוש שנצבר לא יאפשר לשני בני הזוג לחיות ברמה שחיו עד כה ועל כן צפויה ירידה ברמת החיים. 
לעיתים צבירת הנכסים אינה חסכונות, נדל"ן או נכסים שניתנים לחלוקה אלא חברות או יכולות השתכרות או מוניטין המיוחדת רק לאחד הצדדים. 
מצב כזה הוא מצב מורכב יותר, שכן חשוב לבחון את יכולת ההשתכרות של כל אחד מהצדדים והאיזון ביניהם. לצורך כך דרוש עו"ד או מגשר מיומן כדי לאזן באמצעות נכסים, כספים או בכל דרך אחרת
ולאו דווקא בדרך של חצי חצי.
לעומת זאת, פניה למערכת המשפטית לעיתים קרובות גורמת לצדדים, לאמץ דווקא גישה לא מתפשרת, בשעה שלעיתים דווקא משא ומתן יכול היה לקדם את הצדדים לפתרון מהיר ויעיל ביניהם,
שהיה מתאים לנסיבות המורכבות שנוצרו במהלך החיים. 
אפשרות הפתרון בדרך של גישור או באמצעות "גירושין בשיתוף פעולה" יכולה להיות עדיפה ולהביא את הצדדים להסכמות נכונות וראויות יותר מפניה לבית המשפט. 

רגשות חזקים

דיני משפחה ידועים כתחום עמוס רגשות חזקים. הצדדים בגירושין הופכים לעיתים קרובות ליריבים באופן האישי ביותר והרגשות החזקים מלבים את הסכסוך עוד יותר. עניין זה מקבל משנה תוקף בשעה שמדובר בבני זוג מעל גילאי ה – 50, שהמתח, אי הוודאות והכעס יכולים להוות משקולת כבדה על כתפיהם.

לכן במקרה של גירושין בגילאים אלה, מומלץ לבחור בדרך נתמכת יותר – כגון: הגירושין בשיתוף פעולה,
בה עו"ד ייצג כל אחד מבני הזוג. כמו כן ילווה את שניהם יועץ רגשי, שיאפשר להם לנתב ולמתן את הרגשות החזקים ויאפשר להם לקיים ביניהם תקשורת שיתופית ולא מלחמתית ויועץ כלכלי שיסייע בכל העניינים הכלכליים. גם גישור אפשרי, אצל מגשר/ת מיומן/ת שידע לשתף אנשי מקצוע בהתאם לצורך ולנתב את הרגשות באופן שבו לא יפריעו לקיומו של ההליך ולהגעה להסכמות.

הפחד מבדידות ומציאת בן/בת זוג חדשים

בעוד שגברים בגיל השלישי מצליחים להוות מוצר מבוקש וליצור זוגיות, לעיתים אף עם בנות זוג צעירות בגילם.
לעומתם, הגירושים בגיל השלישי תופסים את האישה פעמים רבות במצב רגשי מורכב, שכן פעמים רבות היא פחות חשה נוח, בגילה, להיפתח בפני בן זוג חדש וליצור זוגיות חדשה.
עניין זה גורם לבת הזוג לרצות להתעכב ולא לסיים את ההליכים שבין הצדדים, בעוד שהגבר בדרך כלל מעוניין לסיים כבר ולהתקדם בחייו. 
הליכים הסכמיים מחוץ לבית המשפט, מאפשרים תמיכה הן בבעל, אשר מרגיש רגשות אשם ועלול לוותר על הכל רק כדי להיפרד והן באישה - המצויה במצב רגשי מורכב וחוסר רצון לסיים את ההליכים.   

קונפליקט נאמנות לילדים

בין אם זה הבעל ובין אם האישה יזמו את הגירושין, הילדים הבגירים מצויים בקונפליקט נאמנות במי מההורים לבחור. קונפליקט זה בו שואלים "את מי אתה יותר אוהב – את אמא או את אבא?" מכניס המון מתח למערכת היחסים המתוחה ממילא.
כאשר מנוהלים הליכים בבתי המשפט, קונפליקט נאמנות זה רק עולה מדרגה, כאשר הילדים מחליטים מי הצודק ומיהו הרע ומגיע לשיאו לפני ואחרי כל דיון ודיון.
לעומת זאת, כאשר מנוהלים הליכים הסכמיים, ניתן להחליט בהסכמה, שלא לערב את הילדים ולא לאפשר להם את קונפליקט הנאמנות ובכך מאפשרים פחות מתח הן במערכת היחסים המשפחתית והן בין בני הזוג עצמם.

לכן, אם אתם בני זוג בגילאי 50 ומעלה והחלטתם להתגרש, החליטו גם לבצע את הגירושין בהליך בהסכמה, שישמור הן עליכם והן על בני משפחתכם.

דנה דרזנין, עו"ד, מגשרת, נוטריון
ועו"ד לגירושין בשיתוף פעולה
דרזנין ושות' - רח' בן גוריון 1, בני ברק
ב.ס.ר 1, קומה 29
טלפון: 03-6957121; פקס': 03-6957119

או באתר / בעמוד הפייסבוק

ליצירת קשר עם מערכת קלאב 50, עו"ד דנה דרזנין (תוכן פירסומי)
יש למלא פרטים ונחזור אליך בהקדם

Loading...

מומלץ להתפנק עם הטבות חדשות

{{PRODUCTID.NAME}}

{{ProductId.Website_ShortInfo}}

מומלץ להיפגש כאן

iconfinder-time-24-103169-1.svg

{{ProductId.Date}}

iconfinder-map-pin-location-2546981.svg

{{ProductId.Location}}

מומלץ לטייל במקומות חדשים

iconfinder-time-24-103169-1.svg

{{ProductId.Date}}

iconfinder-map-pin-location-2546981.svg

{{ProductId.Location}}

הצטרפו לרשימת 
התפוצה שלנו

Loading...