רותי רוסו על אמא נירה

כל כך הרבה דברים למדתי מאמא שלי, נירה רוסו, בתוך החיים במטבח. החל מהכנה מדוייקת של פסטה, דרך בישול ארוך וארומתי של ריבות מפירות בשיא העונה ועד בחירה דקדקנית של ירקות טריים
וחומר גלם בכלל.
חלק מהמיומנויות שקיבלתי מאמא נרכשו בהסברים, חלקם בהתבוננות של שנים,
חלקם דרך הכתיבה שלה והאופן שבו היא מתייחסת אליה, ואחרים פשוט באופן אינטואיטיבי הושרשו בי
לעומק ואני מזהה אותה בתוכי, פתאום, ברגעים מפתיעים.
דווקא על אלו רציתי לספר. 

מאמא, למשל, למדתי לדבר עם בעלי חיים אבל בעיקר עם חתולים: לנהל איתם שיחות נפש אבל גם לדון
בענייני היומיום: מה התוכניות לאחר הצהריים, איך עבר הלילה, מה הם חושבים על הגשם.
סביר שהיכולת הזו לשוחח עם חתול נשמעת לא קשורה בכלל לחיי המטבח, אבל זו טעות!
היא מאפשרת לי, בעת הבישול, לדבר גם עם הבלנדר, להבות הגז, או סתם חפיסה של שוקולד רגיש
וחרדתי (כטבעם של שוקולדים!).
פעם, בזמן צילומי תוכנית הבישול שלי, "מבשלים עם קשת", שאלה אותי העורכת באוזניה "רותי, יש מצב שאת מדברת עכשיו עם הקערה?".
אפילו לא שמתי לב, אבל זה בהחלט מה שקרה. ביקשתי ממנה, מהקערה, לעמוד במקום, וכשהיא צייתה, הודיתי לה.
זאת נראתה לי התנהגות אדיבה ויפה כלפי מי שמסייע לי במשימותיי. 

המיומנות השנייה שלמדתי מאמא שלי היא לשרוף. אני דור שני גאה לשורפים מקצועיים
שלא אחת מצליחה להתעלות על מלמדיי.
בעברי שרפתי כבר פסטה (לא עם רוטב, כזו שזורקים לסיר עם ארבעה ליטרים מים), מרק וירקות מאודים.
אבל אם אשים בצד את הכישלונות, לרוב אוכל עם מעט שרוף הוא האוכל הכי טעים,
בייתי ומפנק שיש. בחלק השרוף יהיה את מירב הטעם, הקירמול, הפריכות. תפוחי אדמה בתנור של שישי בערב?
כולם רבים על אלו עם השרוף. אורז פרסי? התחתית היא החיים עצמם.
בשר? עוף? טוסט? בצל מטוגן? תנו לנו אותם עם צבע עמוק וסימני חריכה,
תכונות חשובות במיוחד כשמכינים אנטיפסטי.
סימנים שרופים הם ההבדל בין פלטת אנטיפסטי תפלה ומעט מיימית, לכזו הצועקת חושניות,
אש ותיאבון. אמא לימדה אותי לשרוף מכל הלב, עבור האנשים האהובים עלי, וכשאני אוכלת להגיד לשרוף: "אתה שלי, נועדנו להיות ביחד". 

רותי רוסו שפית ועיתונאית, כותבת עם אמה את מדור האוכל ב "7 ימים" של ידיעות אחרונות ומגישה תוכנית בישול בערוץ 12. ספרה ״המטבח של רותי רוסו״ יצא לאור לאחרונה. 

נירה רוסו, כהנת המטבח המיתולוגית, מחלוצות ומנסחות המטבח הישראלי, כותבת את מדור האוכל עם בתה ב "7 ימים"  של ידיעות אחרונות, כתבה וערכה עשרות ספרי בישול.

ליצירת קשר עם מערכת קלאב 50, מדור בין דורי
יש למלא פרטים ונחזור אליך בהקדם

Loading...

מומלץ להתפנק עם הטבות חדשות

{{PRODUCTID.NAME}}

{{ProductId.Website_ShortInfo}}

מומלץ להיפגש כאן

iconfinder-time-24-103169-1.svg

{{ProductId.Date}}

iconfinder-map-pin-location-2546981.svg

{{ProductId.Location}}

מומלץ לטייל במקומות חדשים

iconfinder-time-24-103169-1.svg

{{ProductId.Date}}

iconfinder-map-pin-location-2546981.svg

{{ProductId.Location}}

הצטרפו לרשימת 
התפוצה שלנו

Loading...