הצעת הגשה: ארוחה חלבית
ארוחה בת שלוש מנות - שמתחילה בטליאטלה בטטה ושמנת למנה ראשונה - שילוב בין פחמימות המתפרקות מהר לכאלו עתירות בסיבים לפירוק איטי,
מנה עיקרית של דג שלם בירקות ולימון מספק מנת חלבונים איכותית וללא שומן ולקינוח גלידה עם הפתעות פירותיות – קינוח יפה להגשה שלא מכביד.
טליאטלה ברוטב בטטה ושמנת
רכיבים:
בשביל הרוטב:
2 בטטות בינוניות
350 גרם שמנת
1 כף רוטב עגבניות
מלח
פלפל שחור טחון
עבור הטליאטלה:
500 גרם טליאטלה
1 בוראטה
גבינת פרמזן
1 לימון
פלפל שחור
בזיליקום טרי
הכנה:
קולפים את הבטטות, חותכים לקוביות ומבשלים את המים עם מלח במשך 20 דקות.
במקביל, מרתיחים מים בסיר נוסף ומבשלים את הפסטה עם מלח כ-2 דקות פחות ממה שמציינים בהוראות שעל האריזה.
מסננים, מניחים את הפסטה בצד להתקרר ומוסיפים מעט שמן זית על מנת למנוע הידבקות.
מסירים את הבטטה מהאש, מסננים ומכניסים את הקוביות המבושלות למעבד מזון יחד עם השמנת, רוטב העגבניות, מלח ופלפל לפי הטעם.
כשהרוטב הופך לקרם אחיד, מערבבים עם הפסטה ומחזירים לאש ל-2 דקות נוספות של בישול הפסטה ברוטב על מנת שהרוטב יסמיך והפסטה תספוג את הטעם.
מגישים עם בוראטה, גבינת פרמזן מגוררת, גרידת לימון, פלפל שחור גרוס טרי ומקשטים בכמה עלי בזיליקום טריים.
תמונה: טליאטלה צילום סטודיו TEKA
דניס שלם בלימון עם ירקות
רכיבים:
עבור הדניס:
1 בצל
½ קישוא
שמן זית כתית
½ פלפל אדום
½ פלפל ירוק
2 דניס שלם נקי
1 לימון
גרגירי פלפל שחור
100 מ"ל יין לבן
עבור הרוטב:
שמן זית כתית
3 שיני שום
2 כפות חומץ תפוחים
הכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
פורסים את הבצל והקישואים וחותכים את הפלפלים לרצועות. משמנים תבנית תנור ומניחים את הבצל בתחתית.
מניחים מעליו את פרוסות הקישואים, לבסוף את הפלפלים - ירוק ואדום בתערובת וזולפים מעט שמן מעל.
בוצעים חתכים בחלקם העליון של דגי הדניס על מנת להכניס פנימה פרוסות לימון דקות. מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים כ- 35 דקות או עד שהדג מוכן.
בינתיים מכינים את הרוטב. מטגנים שום פרוס במחבת עם שמן.
מסירים מהאש כשהשום מזהיב, מוסיפים חומץ ומערבבים. כשהדג מוכן, יוצקים מעליו את הרוטב ומגישים.
תמונה: דניס שלם בלימון עם ירקות, צילום סטודיו TEKA
גלידת הפתעות
רכיבים:
2 כדורי גלידת שוקולד
2 כפיות סורבה תות
650 מ"ל שמנת
350 מ"ל יוגורט
200 גרם סוכר
1 תרמיל וניל
מגוון פירות
הכנה:
מניחים כדורי גלידת שוקולד ותות בניילון נצמד, מגלגלים לצורת גליל ומכניסים למקפיא.
מקציפים את השמנת עם יוגורט, סוכר ווניל עד לקבלת קצף אחיד ויציב.
פורסים פירות ומניחים בתחתית ובדפנות תבנית מאורכת. יוצקים שכבה ראשונה של קרם שמנת עד שליש גובה התבנית.
מוציאים את גליל התות-שוקולד מהמקפיא, מסירים את הניילון הנצמד ומניחים במרכז התבנית. יוצקים עוד קרם שמנת מעל עד לכיסוי, ומקפיאים ל-4 שעות לפחות.
תמונה: גלידת הפתעות צילום סטודיו TEKA
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka
הכתבה פורסמה בגיליון נובמבר 22 של מגזין החיים הטובים. למנוי למגזין החיים הטובים לחצו כאן
אולי יעניין אתכם לקרוא גם: