מתכונים של חג פסח

3 מתכונים מפתיעים וטעימים לשולחן החג שלכם. נסו ותהנו

לביבות מצות ומנגולד

מצרכים:

  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • צרור עלי מנגולד (500 גר׳) קצוץ
  • שן שום קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • 6 מצות
  • 3 בייצים
  • 1 כף קמח מצה
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן לטיגון


לביבות מנגולד. צילום: גלי איתן

אופן הכנה:

  1. במחבת עם שמן זית מטגנים בצל ושום כשתי דקות, ולאחר מכן מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים. מטגנים עד ריכוך של עלי המנגולד ומצננים.
  2. בקערה מערבבים מצות מפוררות, קמח מצה, ביצים, פטרוזיליה, מלח ופלפל. לאחר מכן מוסיפים את עלי המנגולד והבצל.
  3. מחממים שמן במחבת, יוצרים לביבות בידיים או בעזרת כף ומטגנים משני הצדדים עד השחמה.

באדיבות מצות אביב. מתכון מאת עדי דוד


מאפינס גזר 

מתכון ל – 20 מאפינס אישי

מאפה גזר ואגוזים מתוק, טעים, קל ופשוט

אביזרים נדרשים: פומפייה עם חורים גדולים וקטנים, לקקן

תבניות מאפינס למשקל 100 גרם (סיליקון או חד פעמיות)

מיקסר, שק זילוף, צנטר משונן 


מאפינס גזר, בוטיק סנטרל. צילום: יח"צ

מרכיבים:

  • 70 גרם קורנפלור
  • 70 גרם קמח אורז
  • 70 גרם קמח תירס לבן
  • 90 גרם קמח תפוח אדמה
  • 50 גרם עמילן טפיוקה
  • 500 גרם גזר
  • 500 גרם סוכר חום בהיר
  • 200 גרם (4) ביצים
  • 300 מ"ל שמן קנולה
  • 200 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
  • 5 גרם קינמון
  • 5 גרם ג'ינג'ר טרי
  • 15 גרם אבקת אפיה
  • 15 גרם סודה לשתיה
  • קמצוץ מלח
  • קמצוץ אגוז מוסקט מגורר בחורים הקטנים של הפומפייה


עיטור קצפת

מרכיבים:

400 מ"ל קצפת צימחית

150 מ"ל מים

50 גרם סוכר


גזר מגורד

מרכיבים:

  • 200 גרם גזר מגורד עבה
  • 100 מ"ל מים
  • 50 גרם סוכר

אופן הכנת המאפינס

  1. קולפים את הגזר
  2. מגררים את הגזר בפומפייה הגסה (בחורים הגדולים)
  3. מקציפים במיקסר עם מטרפה דקה את הביצים והסוכר
  4. מוסיפים בהדרגה את השמן
  5. מוציאים מהמיקסר, מוסיפים את הגזר ומערבבים בעזרת לקקן
  6. מוסיפים בהדרגה את הקמחים ואחריו את כל יתר החומרים
  7. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה
  8. יוצקים לתבניות האפייה, עד לכיסוי כ- 3/4  מגובה התבנית
  9. אופים ב170 מעלות כ – 30 דקות, עד שהמאפה התייצב
  10. בודקים בעזרת קיסם שמרכז המאפינ'ס אפוי היטב   


אופן הכנת הקצפת

  1. מקציפים בקערת המיקסר את השמנת מים וסוכר עד קבלת קצפת יציבה
  2. הכנסה לשק זילוף עם צנטר משונן

אופן הכנת קישוט הגזר

  1. מביאים לרתיחה בסיר קטן את המים, הגזר והסוכר, מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות. מקררים עד ההגשה.


הרכבת המאפינס

  1. מצננים את המאפינס
  2. מזלפים את הקצפת בצורת ספירל
  3. מסננים את הגזר ומניחים על הקצפת

באדיבות שף קונדיטור עופר גל, בוטיק סנטרל


טרמיסו עם עוגיות אמרטו (כשר לפסח)

קרן אגם בשיתוף בוטיק סנטרל 

מתאים לתבנית 26*26

מרכיבים למוס טרמיסו:

  • 600 גרם גבינת מסקרפונה
  • 720 מ"ל שמנת מתוקה 
  • 150 גרם סוכר
  • 20 מ"ל קפה אספרסו כפול 
  • 6 חלמונים
  • 6 גרם ג'לטין
  • 60 מים 
  • 20 מ"ל רום


מרכיבים לסירופ קפה:

  • 100 מ"ל קפה (5 כוסות אספרסו כפול)
  • 75 מ"ל מים
  • 25 גרם סוכר


מרכיבים לעוגיות אמרטו:

  • 200 גרם שקדים טחונים
  • 4 חלבונים (מביצים גדולות)
  • 150 גרם סוכר (1)
  • 2 כפות נס קפה מגורען
  • 0.5 כפית תמצית שקדים
  • קורט מלח
  • 20 גרם סוכר (2)


אופן הכנת העוגיות:

במעבד מזון טוחנים סוכר (1) עם השקדים, תמצית שקדים ונס קפה, במקביל, במיקסר מקציפים חלבונים עם מעט מלח, לאחר מספר דקות כשהתערובת מתחילה לתפוח מוסיפים את סוכר (2) עד קבלת קצף יציב.

בעדינות מקפלים את 2 התערובות אחת לשניה. מעבירים לשק זילוף.

בתבנית אפייה, מזלפים אצבעות ארוכות ( כ10 ס"מ) על גבי סילפט 

אופים ב160 מעלות כ15 דקות עד קבלת גוון זהוב


אופן הכנת הטירמיסו:

  1. בקערה, ממיסים ג'לטין לפי הוראות היצרן
  2. בקערת מיקסר מקציפים חלמונים לקצף יציב, במקביל, בסיר מרתיחים סוכר ומים ל – c ° 116 (אם אין מד חום עד קבלת בועות קטנות וצפופות)  ושופכים בזהירות לחלמונים המוקצפים. מקציפים עד קירור. 
  3. מפנים את קערת המיקסר מהחלמונים ומניחים את המסקרפונה במיקסר עם האספרסו והרום ומקציפים. 
  4. ממיסים את הג'לטין על בן מרי, ומערבבים עם מעט ממסת המסקרפונה לשם השוואת טמפ' ומחזירים לשאר התערובת. 
  5. מקציפים את השמנת המתוקה ובעזרת לקקן מקפלים את כל המסות אחת לשניה (מסקרפונה, חלמונים, שמנת מתוקה) עד קבלת מסה אחידה


טירמיסו. צילום: טל סיון ציפורין

אופן הרכבת העוגה:

  1. מרתיחים את יתרת הקפה, המים והסוכר ושופכים לצלחת עמוקה ומצננים קלות.
  2. טובלים את העוגיות טוב בסירופ הקפה ומניחים בתחתית התבנית  
  3. ממלאים את התבנית לכדי מחצית בקרם המסקרפונה, משטחים בעזרת מרית. מניחים שכבה שניה של עוגיות טבולות בסירופ, וסוגרים עם שכבה נוספת של מוס.
  4. מקפיאים, לפני ההגשה ניתן לקשט במעט אבקת קקאו

באדיבות קרן אגם בשיתוף בוטיק סנטרל 


הכתבה פורסמה בגיליון אפריל 22 של מגזין החיים הטובים. למנוי למגזין החיים הטובים לחצו כאן


אולי יעניין אתכם לקרוא גם:

ליצירת קשר עם מגזין החיים הטובים
יש למלא פרטים ונחזור אליך בהקדם

Loading...

מומלץ להתפנק עם הטבות חדשות

{{PRODUCTID.NAME}}

{{ProductId.Website_ShortInfo}}

מומלץ להיפגש כאן

iconfinder-time-24-103169-1.svg

{{ProductId.Date}}

iconfinder-map-pin-location-2546981.svg

{{ProductId.Location}}

מומלץ לטייל במקומות חדשים

iconfinder-time-24-103169-1.svg

{{ProductId.Date}}

iconfinder-map-pin-location-2546981.svg

{{ProductId.Location}}

הצטרפו לרשימת 
התפוצה שלנו

Loading...