בעקבות החמין האהוב

אמרת "חמין", רק נדמה לך שהתכוונת למתכון אחד מוכר ואהוב. מסתבר שיש מתכונים שונים, מגוונים, מעניינים שכדאי להכיר ולאמץ.
באדיבות "מרינדו" 


מתכון לפיג'ואדה חמין ברזילאי

  • 400גרם שעועית שחורה מושרית במים 24 שעות קודם
  • 1 ק"ג אונטריב (צלעות עגלות חתוך לקוביות )
  • 200 כרם קבנוס חתוך לקוביות קטנות
  • (אפשרות להוסיף חזה אווז חתוך לקוביות )
  • 2 בצל פרוס
  • 1 כף שום כתוש
  • 1 ראש שום שלם
  • 3 גבעולים טימין טרי
  • קליפה מחצי לימון
  • שמן זית
  • קמח

הוראות הכנה:

  1. מקמחים את קוביות הבשר, מנערים מעודפי הקמח ומטגנים קלות בשמן זית.
  2. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד ומכניסים לסיר במקומו את הבצל השום הכתוש, ראש השום והקבנוס
  3. מוסיפים את השעועית המושרית, מים או ציר עגל ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש לנמוכה ומוסיפים ענפי טימין וקליפת לימון וממשיכים לבשל עוד 3-4 שעות
  5. מומלץ להגיש עם אורז לבן


פג'ואדה. צילום: יח"צ באדיבות מרינדו


מתכון לסחינה – חמין מרוקאי:

  • 1 ק"ג אוסובוקו עגלה (3-4 פרוסות )
  • 3 בצלים קצוצים
  • 400 גרם חיטה
  • מוטי רסק עגבניות בשפופרת
  • 1 ליטר ציר בקר
  • 1/2 כף מרינדו מלח אטלנטי
  • 1/2 כף מרינדו פלפל שחור
  • 1 כף מרינדו פפריקה מתוקה
  • 2 כפות סילאן טבעי
  • אופן ההכנה :
  • לטגן בצל עם מעט שמן עד שנהיה שקוף
  • להוסיף חיטה שטופה ולטגן קלות יחד
  • להוסיף 2 כפות מוטי רסק שפורפרת ,2 כפות סילאן
  • ציר בקר ,1/2 כף מלח ,1/2 כף פלפל שחור גרוס
  • 1 כף פפריקה מתוקה מבית מרינדו


סחינה. צילום: יח"צ באדיבות מרינדו

הוראות הכנה:

  1. לסדר מעל פרוסות אוסובוקו עגלה ,להוסיף מיים עד לכיסוי מלא ולהביא לרתיחה על הגז
  2. לבשל על אש נמוכה כשעה
  3. ניתן להוסיף בשלב זה ביצים  שלמות
  4. להכניס לתנור על 180 מעלות למשך כ 3 שעות לבדוק שלא נעלמו כל הנוזלים במידה וכן להוסיף כ1-2 כוסות מים רותחים
  5. להוריד ל 100 מעלות למשך כ12 שעות

מתכון לטבית:

מצרכים:

  • 4 בצלים בינוניים קצוצים
  • שמן זית
  • 2 כוסות אורז
  • מוטי רסק עגבניות בשפופרת
  • 2 כפות סילאן
  • מרינדו מלח אטלנטי
  • מרינדו פלפל שחור
  • מרינדו פפריקה מתוקה
  • 4 כרעיים חצויות (כ1.5 ק"ג )
  • (אופציה 4 ביצים)
  • אופן ההכנה: 
  • לטגן בצל עם מעט שמן עד שנהיה שקוף
  • להוסיף אורז ולטגן קלות יחד, להוסיף 2 כפות מוטי רסק שפורפרת
  • 2 כפות סילאן, 1/2 כף מלח , 1/2 כף פלפל שחור גרוס
  • 1 כף פפריקה מתוקה .
  • לסדר מעל כרעיים עוף, להוסיף מים עד לכיסוי מלא ולהביא לרתיחה על הגז

הוראות הכנה:

  1. לבשל על אש נמוכה כשעה
  2. ניתן להוסיף בשלב זה ביצים  שלמות
  3. להכניס לתנור על 180 מעלות למשך כ 3 שעות לבדוק שלא נעלמו כל הנוזלים במידה וכן להוסיף כ1-2 כוסות מים רותחים
  4. להוריד ל 100 מעלות למשך כ12 שעות


טבית. צילום: יח"צ באדיבות מרינדו


מתכון לטשולנט: 

לסדר בסיר:

  • 1.5 כוסות קטניות שהושרו לפחות 24 שעות (חומוס, שעועית לבנה, שעועית אדומה )
  • 1.5 ק"ג נתח שריר
  • 3 עצמות מח
  • 1 מגש קישקע
  • ראש שום שלם שטוף
  • 3-4 תפוחי אדמה קלופים וחצויים (בינוניים )
  • (אופציה להוסיף בטטה שלמה שטופה)

תיבול:

  • 1 כף פפריקה מתוקה של מרינדו
  • 1/2 כף פלפל שחור גרוס של מרינדו
  • 1/2 כף מלח
  • 1 כף מוטי רסק עגבניות בשפורפרת
  • 2 כפות סילאן טבעי
  • להוסיף מים עד לכיסוי מלא

הוראות הכנה:

  1. להניח את הסיר על הגז ולהביא לרתיחה
  2. להנמיך את האש לבשל על אש נמוכה כשעה
  3. ניתן להוסיף בשלב זה ביצים  שלמות
  4. להכניס לתנור שחומם לטמפרטורת  180 מעלות למשך כ 3 שעות לבדוק שלא נעלמו כל הנוזלים במידה וכן להוסיף כ1-2 כוסות מים רותחים
  5. להוריד ל 100 מעלות למשך כ12 שעות


טשולנט. צילום: יח"צ באדיבות מרינדו

הכתבה פורסמה בגיליון ינואר 22 של מגזין החיים הטובים. למנוי למגזין החיים הטובים לחצו כאן

ליצירת קשר עם מגזין החיים הטובים
יש למלא פרטים ונחזור אליך בהקדם

Loading...

מומלץ להתפנק עם הטבות חדשות

{{PRODUCTID.NAME}}

{{ProductId.Website_ShortInfo}}

מומלץ להיפגש כאן

iconfinder-time-24-103169-1.svg

{{ProductId.Date}}

iconfinder-map-pin-location-2546981.svg

{{ProductId.Location}}

מומלץ לטייל במקומות חדשים

iconfinder-time-24-103169-1.svg

{{ProductId.Date}}

iconfinder-map-pin-location-2546981.svg

{{ProductId.Location}}

הצטרפו לרשימת 
התפוצה שלנו

Loading...