אמרת "חמין", רק נדמה לך שהתכוונת למתכון אחד מוכר ואהוב. מסתבר שיש מתכונים שונים, מגוונים, מעניינים שכדאי להכיר ולאמץ.
באדיבות "מרינדו"
מתכון לפיג'ואדה חמין ברזילאי
-
400גרם שעועית שחורה מושרית במים 24 שעות קודם
-
1 ק"ג אונטריב (צלעות עגלות חתוך לקוביות )
-
200 כרם קבנוס חתוך לקוביות קטנות
-
(אפשרות להוסיף חזה אווז חתוך לקוביות )
-
2 בצל פרוס
-
1 כף שום כתוש
-
1 ראש שום שלם
-
3 גבעולים טימין טרי
-
קליפה מחצי לימון
-
שמן זית
-
קמח
הוראות הכנה:
-
מקמחים את קוביות הבשר, מנערים מעודפי הקמח ומטגנים קלות בשמן זית.
-
מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד ומכניסים לסיר במקומו את הבצל השום הכתוש, ראש השום והקבנוס
-
מוסיפים את השעועית המושרית, מים או ציר עגל ומביאים לרתיחה.
-
מנמיכים את האש לנמוכה ומוסיפים ענפי טימין וקליפת לימון וממשיכים לבשל עוד 3-4 שעות
-
מומלץ להגיש עם אורז לבן

פג'ואדה. צילום: יח"צ באדיבות מרינדו
מתכון לסחינה – חמין מרוקאי:
-
1 ק"ג אוסובוקו עגלה (3-4 פרוסות )
-
3 בצלים קצוצים
-
400 גרם חיטה
-
מוטי רסק עגבניות בשפופרת
-
1 ליטר ציר בקר
-
1/2 כף מרינדו מלח אטלנטי
-
1/2 כף מרינדו פלפל שחור
-
1 כף מרינדו פפריקה מתוקה
-
2 כפות סילאן טבעי
-
אופן ההכנה :
-
לטגן בצל עם מעט שמן עד שנהיה שקוף
-
להוסיף חיטה שטופה ולטגן קלות יחד
-
להוסיף 2 כפות מוטי רסק שפורפרת ,2 כפות סילאן
-
ציר בקר ,1/2 כף מלח ,1/2 כף פלפל שחור גרוס
-
1 כף פפריקה מתוקה מבית מרינדו

סחינה. צילום: יח"צ באדיבות מרינדו
הוראות הכנה:
-
לסדר מעל פרוסות אוסובוקו עגלה ,להוסיף מיים עד לכיסוי מלא ולהביא לרתיחה על הגז
-
לבשל על אש נמוכה כשעה
-
ניתן להוסיף בשלב זה ביצים שלמות
-
להכניס לתנור על 180 מעלות למשך כ 3 שעות לבדוק שלא נעלמו כל הנוזלים במידה וכן להוסיף כ1-2 כוסות מים רותחים
-
להוריד ל 100 מעלות למשך כ12 שעות